Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Zserbó

deakevy receptje https://www.sutnijo.hu/profil/2960-deakevy
Zserbó
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Édes sütemények , Kelt tészták
Másodlagos kategória: Zserbófélék , Egyéb kelt tészták

Hozzávalók

deakevy deakevy receptje

Elkészítés

Előkészítés

A sütőt előmelegítjük. Egy tepsit kizsírozunk, kilisztezünk.

Az élesztőt langyos tejben kevés cukorral felfuttatjuk. Összedolgozzuk a lisztet, a kristálycukrot, tojást, margarint, zsírt, citromhéjat és az élesztőt. 3 cipót formálunk a tésztából. Az elsőt kinyújtjuk és a kikent tepsibe tesszük, megszurkáljuk, majd megkenjük lekvárral. A darált diót, porcukrot és vaníliás cukrot összekeverjük, felét rásimítjuk a lekváros lapra. Erre rárakjuk a másik kinyújtott lapot, ezt is megszurkáljuk és megkenjük lekvárral. Rásimítjuk a megmaradt cukros diót és befedjük a harmadik kinyújtott lappal. 30 percig meleg helyen pihentetjük, majd villával megszurkáljuk, és takarék lángon megsütjük. Ha kihűlt a tészta, a bevonót elkeverjük az olajjal és rásimítjuk a süteményre.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!