Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Zserbó

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Zserbó

40 dkg liszt
15 dkg cukor
2 tojás
15 dkg margarin
10 dkg zsír
fél élesztő
tej
reszelt citromhéj
25 dkg darált dió
15 dkg porcukor
20 dkg sárgabarack lekvár
2 ek étolaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A sütőt előmelegítjük. Egy tepsit kizsírozunk, kilisztezünk.

Elkészítés

Az élesztőt langyos tejben kevés cukorral felfuttatjuk. Összedolgozzuk a lisztet, a kristálycukrot, tojást, margarint, zsírt, citromhéjat és az élesztőt. 3 cipót formálunk a tésztából. Az elsőt kinyújtjuk és a kikent tepsibe tesszük, megszurkáljuk, majd megkenjük lekvárral. A darált diót, porcukrot és vaníliás cukrot összekeverjük, felét rásimítjuk a lekváros lapra. Erre rárakjuk a másik kinyújtott lapot, ezt is megszurkáljuk és megkenjük lekvárral. Rásimítjuk a megmaradt cukros diót és befedjük a harmadik kinyújtott lappal. 30 percig meleg helyen pihentetjük, majd villával megszurkáljuk, és takarék lángon megsütjük. Ha kihűlt a tészta, a bevonót elkeverjük az olajjal és rásimítjuk a süteményre.
Zserbó

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!