Zserbó
Hozzávalók
Tészta:
Töltelék:
Tetejére:
Elkészítés
Elkészítés
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, és hozzáöntjük az élesztőt, a cukrot, a tojást, a sót, a sütőport. Jól összedolgozzuk. A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk. A diót összekeverjük a cukorral. A lapokat kinyújtjuk és egy kb. 35x25-ös tepsibe helyezzük az első lapot. Tetejét megkenjük lekvárral, majd rászórjuk a diós cukor felét. Erre ráhelyezzük a 2. lapot. Ezt is hasonlóképpen lekvárral megkenjük, a maradék dióval megszórjuk. A tetejére tesszük az utolsó lapot. Kicsit rányomkodjuk, villával megszurkáljuk, és 1 órát langyos helyen kelesztjük. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon addig sütjük, amíg a teteje szép, egyenletes világospirosra nem sül.
Ha kihűlt, a tetejét megkenjük a gőz fölött felolvasztott csokoládéval.
Zserbó
Hozzávalók
Tészta:
Töltelék:
Tetejére:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, és hozzáöntjük az élesztőt, a cukrot, a tojást, a sót, a sütőport. Jól összedolgozzuk. A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk. A diót összekeverjük a cukorral. A lapokat kinyújtjuk és egy kb. 35x25-ös tepsibe helyezzük az első lapot. Tetejét megkenjük lekvárral, majd rászórjuk a diós cukor felét. Erre ráhelyezzük a 2. lapot. Ezt is hasonlóképpen lekvárral megkenjük, a maradék dióval megszórjuk. A tetejére tesszük az utolsó lapot. Kicsit rányomkodjuk, villával megszurkáljuk, és 1 órát langyos helyen kelesztjük. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon addig sütjük, amíg a teteje szép, egyenletes világospirosra nem sül.
Ha kihűlt, a tetejét megkenjük a gőz fölött felolvasztott csokoládéval.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?