Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Túrós zserbó

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tèszta:

A kakaós laphoz 30 dkg liszt
1 kávéskanál szódabikarbóna
16 dkg cukor
8 dkg vaj
3-4 ek. tejföl

Tèszta:

A világos laphoz 15 dkg liszt
8 dkg cukor
4 dkg vaj
1/2 kávéskanál szódabikarbóna
2 ek tejföl

Töltelèk:

75 dkg túró
1 ek mèz
5 dkg vaj
1-2 ek tejföl
2 tojàs
1/2 citrom hèja ès leve
10 dk cukor vagy èdesìtő

Tetejère:

2 ek olaj

Töltelèk:

5-6 ek baracklekvàr
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Tèszta

A vilàgos ès a kakaós lap hozzàvalóit külön tàlba mèrjük, rugalmas tèsztàt gyùrunk belőle. A kakaós lapot kettè osztjuk.
A túrókrèmhez a tojàsok fehèrjèt habbà verjük , a vajat felolvasztjuk, majd a többi hozzàvalóval a túróhoz keverjük .

Kinyújtjuk a világos tésztát és kivajazott, lisztezett tepsibe terítjük. Megkenjük baracklekvárral.
Erre jön az egyik kakaós lap, majd a túró és végül befedjük a második kakaós lappal.
Előmelegìtett sütőben 180'C -on 40 percig sütjük.
Ha kihült az olvasztott csokival megkenjük a tetejèt.

Alternatív elkészítés

24x35cm tepsihez
Túrós zserbó

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!