Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Zserbó

Letti receptje https://www.sutnijo.hu/profil/4772-letti
Zserbó
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Édes sütemények , Kelt tészták
Másodlagos kategória: Zserbófélék , Egyéb kelt tészták

Hozzávalók

  • 65 dkg liszt
  • 3 db tojássárgája
  • 15 dkg cukor
  • 30 dkg vaj
  • 3 dkg élesztő
  • 1 csipet só
  • 4 ek. tejföl
  • 1 dl tej

A töltelékhez

  • 20 dkg porcukor
  • 25 dkg folyós baracklekvár
  • 35 dkg dió

A tetejére

  • 20 dkg étcsokoládé (magas kakaótartalmú)
  • 4 dkg vaj
Letti Letti receptje

Elkészítés

Elkészítés

1. A vajat olvasszuk folyósra. Keverjük bele a cukrot, a tojássárgáját.
2. Az élesztőt egy csipet cukorral együtt morzsoljuk bele a hideg tejbe. Nem kell felfuttatni, az élesztő a sütőben kezd el dolgozni.
3. A lisztet egy tálba szitáljuk, beleöntjük az élesztőt, és a vajas keveréket. Rákanalazzuk a tejfölt, és jól összedolgozzuk.
4. A tésztát fél órára hűtőbe tesszük, addig megdaráljuk a diót, a cukrot.
5. A tésztát négy egyenlő részre osztjuk. Legcélszerűbb, ha le is mérjük, hogy mindenképp egyenlőek legyenek.
6. Egy tepsit kivajazunk, lisztezünk. Az egyik tésztát vékonyra nyújtjuk, és belesimítjuk a tésztát. Vastagon megkenjük lekvárral, megszórjuk dióval és cukorral, majd rásimítjuk a következő lapot.
7. Az utolsó lappal letakarjuk, és 200 fokra előmelegített sütőben készre sütjük.
8. Ha kész van, kicsit hűlni hagyjuk.
9. Addig egy lábosban vizet forralunk, beleállítunk egy kisebb lábast. Beletördeljük a csokit, és lassan kevergetve felolvasztjuk. Hozzáadjuk a vajat, és addig keverjük, amíg teljesen homogén és fényes lesz.
10. Egyenletesen felvisszük a süti tetejére, hűvösre tesszük 1-2 napra.

Vélemények

haspoki

haspoki
2013.10.28. | 14:34

finom lett
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!