Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kakaós Mézes Zserbó

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

45 dkg liszt
16 dkg zsír
4 evőkanál tej
1 kávéskanál szódabikarbóna
2 tojás
4 evőkanál méz
16 dkg porcukor

Krém:

4 evőkanál liszt
4 tojássárgája
7 dl tej
25 dkg porcukor
30 dkg vaj

Tetejére:

csokimáz vagy porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és 5 lapot sütünk a tepsi hátulján.
A tejben felfőzzük sűrűre a lisztet, és a 4 tojássárgáját. A vajat a porcukorral kikavarjuk, és ha a krém kihűlt, a kettőt összekavarjuk. A lapokat megtöltjük, tetejét vagy porcukorral megszórjuk, vagy csokimázt teszünk rá. Másnap szeleteljük.
Kakaós Mézes Zserbó

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
100 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!