Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kakaós-mézes zserbó

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

a tésztához:

45 dkg liszt
16 dkg zsír
4 ek. tej
1 kk. szódabikarbóna
2 egész tojás
4 ek. méz
16 dkg porcukor

A krémhez:

4 ek. liszt
4 tojássárgája
7 dl tej
25 dkg porcukor
30 dkg vaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A lisztet elmorzsoljuk a zsiradékkal, hozzáadjuk a tejet, a szódabikarbónát, a kakaót, a tojásokat, az olvasztott mézet meg a porcukrot, és jól összedolgozzuk. A tésztát 5 egyenlő részre osztjuk, mindegyik lapot kinyújtjuk egy 25x30 cm-es tepsi méretére, és a tepsi hátán megsütjük. A lisztet, a tojássárgáját meg a tejet folyamatos keverés mellett sűrű krémmé főzzük. A porcukrot a vajjal simára keverjük, majd a kihűlt masszával jó alaposan összekeverjük, majd a kihűlt masszával jó alaposan összekeverjük. A krémmel megtöltjük a lapokat, és legalább 6 órát pihentetjük, mielőtt felszeleteljük.
Kakaós-mézes zserbó

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!