Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Margó zserbója

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Margó zserbója

1/2 kg liszt
25 dkg Rama
csipetnyi só
2 dkg élesztő
kb. 1 dl tej
3 evőkanál porcukor
3 egész tojás
1-2 evőkanál tejföl

Töltelék:

50 dkg darált dió
50 dkg porcukor
1 db citrom héja reszelve
1 üveg baracklekvár
1/2 adag rum aroma

tetejére:

csokimáz
vagy
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Az anyagok szobahőmérsékletűek legyenek.
Az élesztőt a langyos tejben pici cukorral felfuttatni,
a diót a porcukorral, citromhéjjal és a vanilliával összekeverni.
A lekvárba belekeverem a rum aromát

Elkészítés

A lisztet pici sóval, és a Ramával elmorzsolom, hozzáteszem a porcukrot, a tojást és a felfuttatott élesztőt és szükség szerint annyi tejfölt, hogy gyúrható tészta legyen. 4 cipóra osztjuk, az első cipót kinyújtjuk én a nagy zsírozott, lisztezett gáztepsibe teszem, megkenem a lekvár 1/3 részével és rászórom a diós keverék 1/3 részét. Ezt megismételjük még kétszer. A negyedik lap rátétele után alaposan átszurkálom a tésztát villával és 1 órát pihentetem, majd előmelegített sütőben kb. 170 c fokon kb. 30-35 percig /tűpróbáig/ sütöm. Kihűlés után csoki mázzal bevonom. Mivel nekem nem volt elég az ét tortabevonó, ezért gyakran a szokásos bevonómmal csinálom:
15 dkg koronás porcukor
2 dkg kakaópor /szerencsi/
3 dkg Rama margarin /vagy vaj/
3 evőkanál forró víz alaposan kikeverve. Ráönteni és szétkenni. Hűvös helyre téve sokáig eláll.

Tálalás

65-70 szelet is lesz belőle.

Tárolás

Hűvös helyen.

Alternatív elkészítés

Mákkal és szilvalekvárral is elkészíthető, azt nevezzük Zsermáknak az is nagyon finom:))
Margó zserbója Margó zserbója

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!