Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Margó zserbója

FogdMargó receptje https://www.sutnijo.hu/profil/5693-fogdmargo
Margó zserbója
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Édes sütemények , Kelt tészták
Másodlagos kategória: Zserbófélék , Egyéb kelt tészták

Hozzávalók

  • 1/2 kg liszt
  • 25 dkg Rama
  • csipetnyi só
  • 2 dkg élesztő
  • kb. 1 dl tej
  • 3 evőkanál porcukor
  • 3 egész tojás
  • 1-2 evőkanál tejföl

Töltelék

  • 50 dkg darált dió
  • 50 dkg porcukor
  • 1 db citrom héja reszelve
  • 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
  • 1 üveg baracklekvár
  • 1/2 adag rum aroma

tetejére

FogdMargó FogdMargó receptje

Elkészítés

Előkészítés

Az anyagok szobahőmérsékletűek legyenek.
Az élesztőt a langyos tejben pici cukorral felfuttatni,
a diót a porcukorral, citromhéjjal és a vanilliával összekeverni.
A lekvárba belekeverem a rum aromát

A lisztet pici sóval, és a Ramával elmorzsolom, hozzáteszem a porcukrot, a tojást és a felfuttatott élesztőt és szükség szerint annyi tejfölt, hogy gyúrható tészta legyen. 4 cipóra osztjuk, az első cipót kinyújtjuk én a nagy zsírozott, lisztezett gáztepsibe teszem, megkenem a lekvár 1/3 részével és rászórom a diós keverék 1/3 részét. Ezt megismételjük még kétszer. A negyedik lap rátétele után alaposan átszurkálom a tésztát villával és 1 órát pihentetem, majd előmelegített sütőben kb. 170 c fokon kb. 30-35 percig /tűpróbáig/ sütöm. Kihűlés után csoki mázzal bevonom. Mivel nekem nem volt elég az ét tortabevonó, ezért gyakran a szokásos bevonómmal csinálom:
15 dkg koronás porcukor
2 dkg kakaópor /szerencsi/
3 dkg Rama margarin /vagy vaj/
3 evőkanál forró víz alaposan kikeverve. Ráönteni és szétkenni. Hűvös helyre téve sokáig eláll.

Tálalás

65-70 szelet is lesz belőle.

Tárolás

Hűvös helyen.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Mákkal és szilvalekvárral is elkészíthető, azt nevezzük Zsermáknak az is nagyon finom:))

Vélemények

FogdMargó

FogdMargó
2013.03.10. | 08:46

Most nagyobbak voltak a tojások ezért még lisztet kellett hozzá tenni hogy megfelelő gyúrható tésztát kapjunk, de így is csak a végét tudtam lefényképezni.
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!