Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Zserbó golyó

MARCSULA receptje https://www.sutnijo.hu/profil/9097-marcsula
Zserbó golyó
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Édes sütemények , Sütés nélküli finomságok
Másodlagos kategória: Zserbófélék , Bonbon-ok

Hozzávalók

  • 15 dkg aszalt sárgabarack
  • 15 dkg darált dió
  • 3 cl konyak
  • 2 cl rum
  • 2 evőkanál porcukor
  • 2 evőkanál sárgabaracklekvár
  • 15 dkg étcsokoládé
  • 1 evőkanál olaj
MARCSULA MARCSULA receptje

Elkészítés

Elkészítés

Elkészítés
1.A sárgabarackot jó apróra összevágjuk és leöntjük konyakkal. Egy órát állni hagyjuk, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és összegyúrjuk. Kis golyókat formálunk belőle és hűtőbe tesszük.
2.A csokit felolvasztjuk és belekeverjük az olajat. Egyenként belemártjuk a golyókat fogpiszkálót használva segítségül. Tálcára tesszük és hűtőben tároljuk.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Olyan, mint egy jó minőségű bonbon, igazi ínyenc falat.

Vélemények

MARCSULA

MARCSULA
2013.12.22. | 19:28

Megint porondra került ez finom desszert,nálunk már hagyomány a zserbó golyó!
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!