Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Egyszerű zserbó szelet

lexy1023 receptje https://www.sutnijo.hu/profil/2974-lexy1023
Egyszerű zserbó szelet
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Édes sütemények , Kelt tészták
Másodlagos kategória: Zserbófélék , Egyéb kelt tészták

Hozzávalók

Tészta

  • 40 dkg liszt
  • 1 egész tojás
  • 5 dkg cukor
  • 20 dkg Rama
  • 1 dl tej
  • 1 dkg élesztő
  • csipetnyi Dr. Oetker Sütőpor
  • csipetnyi só

Töltelék

  • 25-35 dkg darált dió (Ízlés szerint)
  • 20 dkg cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 üveg savanykás sárgabarack lekvár

Máz

  • 2 tábla étcsoki
  • 10 dkg vaj
lexy1023 lexy1023 receptje

Elkészítés

Elkészítés

Az élesztőt langyos tejben cukorral felfuttatjuk és félretesszük.
Elkészítjük a tésztát:
A lisztet, cukrot, sütőport és sót a margarinnal elporlasztjuk.
Majd hozzáadjuk a tojást, és az élesztős tejet, és kemény tésztává gyúrjuk.
Három egyenlő részre osztjuk a tésztát.
Tepsi nagyságúra nyújtjuk és elkezdjük a rétegezést. Az alsó tésztát megkenjük lekvárral és a töltelék felét elegyengetjük rajta, majd rátesszük a második adag tésztát és a rétegezést megismételjük, majd az utolsó tésztát a tetejére helyezzük, és a széleket összenyomkodjuk, hogy sülés közben a töltelék ki ne folyjon.
Villával megszurkáljuk és közepes lángon kb. 40 percig sütjük.
Ha kihűlt elkészítjük rá a mázat.
Gőz fölött megolvasztjuk a csokit és a vajat, majd a süti tetejére csurgatjuk.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!