Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Almás zserbó

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

45 dkg liszt
20 dkg zsír
1 evőkanál porcukor
1 egész tojás
2 tojássárgája
2-3 kanálnyi tejföl

Töltelék:

1- 1,5 kg alma
10 dkg cukor
dió
1 kávéskanál gyömbér(vagy fahéj, ízlés szerint)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Almát megtisztítjuk, daraboljuk, majd a cukorral megpároljuk. Ha kész turmixoljuk. gyömbérrel ízesítjük (vagy fahéjjal)
A tésztát 4 részre osztjuk. Nyújtjuk, megszórjuk dióval, megkenjük almával. És így tovább, amíg elfogy a tészta és a töltelék.
Kelesztjük jó fél órát majd 180-200 fokon megsütjük.

Alternatív elkészítés

Nekem azért lett rácsos a teteje, mert az eredeti recept 75 dkg almát írt és az kevés lett. Így a maradék tésztát rácsnak használtam fel.
Almás zserbó

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
23 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!