Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Almás zserbó

TraRita receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1326-trarita
Almás zserbó
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Édes sütemények , Kelt tészták
Másodlagos kategória: Zserbófélék , Egyéb kelt tészták

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

  • 1- 1,5 kg alma
  • 10 dkg cukor
  • dió
  • 1 kávéskanál gyömbér(vagy fahéj, ízlés szerint)
TraRita TraRita receptje

Elkészítés

Elkészítés

Almát megtisztítjuk, daraboljuk, majd a cukorral megpároljuk. Ha kész turmixoljuk. gyömbérrel ízesítjük (vagy fahéjjal)
A tésztát 4 részre osztjuk. Nyújtjuk, megszórjuk dióval, megkenjük almával. És így tovább, amíg elfogy a tészta és a töltelék.
Kelesztjük jó fél órát majd 180-200 fokon megsütjük.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Nekem azért lett rácsos a teteje, mert az eredeti recept 75 dkg almát írt és az kevés lett. Így a maradék tésztát rácsnak használtam fel.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!