Zserbó
Hozzávalók
A tésztához:
A töltelékhez:
A csokimázhoz:
Elkészítés
Elkészítés
Ha felfutott az élesztő, beletesszük a 2 tojássárgáját, rumot, szódabikarbónát, egy csipet sót, maradék cukrot. Ezt az elegyet beleöntjük a lisztbe.
Jó alaposan kidolgozzuk a tésztát. Kis pihentetés után 3 felé vesszük, és nagy tepsi méretűre kinyújtjuk őket.
A tepsit kivajazzuk, beletesszük az első tészta lapot. Megkenjük a lekvár felével, rászórjuk a cukros dió felét. A dióba lehet tenni mazsolát, reszelt citromhéját. Utána megint tészta, lekvár, dió, tészta.
Minimum 1 órát, vagy egy egész éjszakát pihentetjük, hűvös helyen.
A sütőt előmelegítjük, a tésztát villával vagy hústűvel megszurkáljuk, hogy ne púposodjon fel a sülés közben. Szép, halványpirosra sütjük, kihűtjük.
Ha kihűlt, csokimázzal bevonjuk a tetejét.
A mázhoz lábasba tesszük a cukrot, kakaót, tejet és folytonos keverés mellett felfőzzük. Mikor már bugyog, beledobjuk a csokikockákat is. Ha azok is elolvadtak, lehúzzuk a tűzről és beledobjuk a vajat. Elkeverjük, és a mázat ráöntjük, kenjük a süteményre. Ha kihűlt, lehet szeletelni, enni!
Zserbó
Hozzávalók
A tésztához:
A töltelékhez:
A csokimázhoz:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Ha felfutott az élesztő, beletesszük a 2 tojássárgáját, rumot, szódabikarbónát, egy csipet sót, maradék cukrot. Ezt az elegyet beleöntjük a lisztbe.
Jó alaposan kidolgozzuk a tésztát. Kis pihentetés után 3 felé vesszük, és nagy tepsi méretűre kinyújtjuk őket.
A tepsit kivajazzuk, beletesszük az első tészta lapot. Megkenjük a lekvár felével, rászórjuk a cukros dió felét. A dióba lehet tenni mazsolát, reszelt citromhéját. Utána megint tészta, lekvár, dió, tészta.
Minimum 1 órát, vagy egy egész éjszakát pihentetjük, hűvös helyen.
A sütőt előmelegítjük, a tésztát villával vagy hústűvel megszurkáljuk, hogy ne púposodjon fel a sülés közben. Szép, halványpirosra sütjük, kihűtjük.
Ha kihűlt, csokimázzal bevonjuk a tetejét.
A mázhoz lábasba tesszük a cukrot, kakaót, tejet és folytonos keverés mellett felfőzzük. Mikor már bugyog, beledobjuk a csokikockákat is. Ha azok is elolvadtak, lehúzzuk a tűzről és beledobjuk a vajat. Elkeverjük, és a mázat ráöntjük, kenjük a süteményre. Ha kihűlt, lehet szeletelni, enni!
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?