Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Zserbó

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

A tésztához:

60 dkg liszt
30 dkg vaj vagy Rama
10 dkg cukor
1 dl langyos tej
2 dkg élesztő
2 tojássárgája
1 kk. szódabikarbóna
1/2 dl rum

A töltelékhez:

40 dkg darált dió
30 dkg cukor
40 dkg házi lekvár: sárgabarack, ringló, szilva, (ízlés szerint)

A csokimázhoz:

6 ek. cukor
3 ek. tej
5 dkg csokoládé
1 evőkanálnyi vaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A lisztben elmorzsoljuk a vajat. Közben egy nagyobb edénybe öntjük a tejet, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk benne. 1 kanál cukrot is teszünk bele.
Ha felfutott az élesztő, beletesszük a 2 tojássárgáját, rumot, szódabikarbónát, egy csipet sót, maradék cukrot. Ezt az elegyet beleöntjük a lisztbe.
Jó alaposan kidolgozzuk a tésztát. Kis pihentetés után 3 felé vesszük, és nagy tepsi méretűre kinyújtjuk őket.
A tepsit kivajazzuk, beletesszük az első tészta lapot. Megkenjük a lekvár felével, rászórjuk a cukros dió felét. A dióba lehet tenni mazsolát, reszelt citromhéját. Utána megint tészta, lekvár, dió, tészta.
Minimum 1 órát, vagy egy egész éjszakát pihentetjük, hűvös helyen.
A sütőt előmelegítjük, a tésztát villával vagy hústűvel megszurkáljuk, hogy ne púposodjon fel a sülés közben. Szép, halványpirosra sütjük, kihűtjük.
Ha kihűlt, csokimázzal bevonjuk a tetejét.
A mázhoz lábasba tesszük a cukrot, kakaót, tejet és folytonos keverés mellett felfőzzük. Mikor már bugyog, beledobjuk a csokikockákat is. Ha azok is elolvadtak, lehúzzuk a tűzről és beledobjuk a vajat. Elkeverjük, és a mázat ráöntjük, kenjük a süteményre. Ha kihűlt, lehet szeletelni, enni!
Zserbó

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!