Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Gerbeaud

noriri receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1683-noriri
Gerbeaud
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Édes sütemények , Kelt tészták
Másodlagos kategória: Zserbófélék , Egyéb kelt tészták

Hozzávalók

Tészta

  • 35 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 5 dkg cukor
  • 20 dkg margarin
  • 1 dl tej
  • 1 dkg élesztő
  • csipetnyi Dr. Oetker Sütőpor

Töltelék

  • 12 dkg darált dió
  • 12 dkg cukor
  • 20 dkg lekvár

Bevonat

noriri noriri receptje

Elkészítés

Elkészítés

Az élesztőt langyos tejben 1 kockacukorral felfuttatjuk. A lisztet margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a megkelt élesztőt, cukrot, tojást, csipetnyi sütőport, sót és jól összedolgozzuk. A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk. Mindegyik lapot kinyújtjuk egy 35x25 cm nagyságú sütőlemez méretére, de a tészta ne érjen egészen a sütőlemez széléig, mert a sütésnél és kelésnél terjeszkedik. Az alsó lapot megkenjük lekvárral és meghintjük darált dió és cukor keverék felével. Ráhelyezzük a másik lapot és ugyanígy megtöltjük. Erre kerül az utolsó lap.
A tésztát szobahőmérsékleten egy órán át kelesztjük, miközben a sütőt 180 fokra előmelegítjük. A süteményt körülbelül 15 percig sütjük, amíg a teteje meg nem pirul.
A kihűlt süteményt kakaós mázzal bevonjuk. Ehhez a kakaóport a cukorral és kevés vízzel simára keverjük, és állandóan kevergetve nagyon sűrűre befőzzük. A tűzről levéve beledobjuk a vajat, és addig keverjük, amíg a vaj elolvad. Mielőtt a tésztára öntjük, belekeverjük a tojásfehérjét a már langyosra hűlt mázba, ettől még fényesebbé válik. A tésztára öntjük, elsimítjuk, hagyjuk jól megdermedni. Ehhez néhány órára szükség lesz! Ha kihűlt hosszúkás szeletekre (vagy kis kockákra) vágjuk.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!