Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Diós zserbógolyó

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

A tésztához:

50 dkg liszt
25 dkg margarin
10 dkg porcukor
2 db tojássárga
csipet só
2 dkg friss élesztő
1,5 dl tej

Töltelék:

30 dkg darált dió
15 dkg porcukor
15 dkg lekvár

Bevonáshoz:

olaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tésztához az élesztőt egy pici cukorral egy kis langyos tejben felfuttatjuk. Közben a lisztet, a porcukrot, a sót, a margarinnal szétmorzsoljuk, a tojássárgákat belekeverjük a felfuttatott élesztőbe és készre gyúrjuk a tésztát. 1 órát kelesztjük, majd kinyújtjuk jó nagyra, felvágjuk kb. 50 négyzetre. Mindegyikre teszünk egy kis tölteléket és becsomagoljuk. A töltelékhez mindent összekeverünk, a lekvár mennyisége függ attól, hogy a lekvár mennyire folyós.
A kis gombócokat tepsibe rakosgatjuk és sűrűn megszurkáljuk. Megsütjük kb. 170 fokon légkeveréses sütőben 25-30 perc alatt.
Ha kihűltek egyenként csokiba mártjuk. Díszíthetjük darált dióval.

Tálalás

Kb. 50 darab

Tárolás

Jól záró dobozban, sokáig eláll.
Diós zserbógolyó Diós zserbógolyó Diós zserbógolyó

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!