Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Zserbó pillangó

MARCSULA receptje https://www.sutnijo.hu/profil/9097-marcsula
Zserbó pillangó
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Édes sütemények , Kelt tészták
Másodlagos kategória: Zserbófélék , Aprósütemények , Egyéb kelt tészták

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 3 dkg élesztő
  • 1 teáskanál cukor
  • 5 dkg + 3 ek. porcukor
  • 10 evőkanál darált dió
  • 5 ek. baracklekvár
  • 2 tojássárgája
  • 3 dl tej
  • 6 dkg margarin
  • 1 csipet só
MARCSULA MARCSULA receptje

Elkészítés

Előkészítés

A diót ledaráljuk összekeverjük a cukorral. A sütőt előmelegítjük.

1. Felfuttatjuk az élesztőt 1 dl tej­ben kevés cukorral. Hozzáadjuk az átszitált liszthez az 5 dkg porcukrot, a sót és összekeverjük.
2. Beledolgozzuk az élesztőt, a tojássárgáját, az olvasztott margarint és a maradék langyos tejet. Letakarva, langyos helyen kétszeresére kelesztjük.
3. Finoman átgyúrjuk, majd lisztezett deszkán 0,5-1 centi vastagra nyújtjuk. Megkenjük lekvárral és megszórjuk porcukros dióval. Feltekerjük, majd trapéz alakúra vágjuk. Megkenjük kissé felvert tojással és szeletelt mandulával megszórjuk. Kissé benyomkodjuk a közepét fakanálnyéllel. Sütőbe tesszük és 180 fokon készre sütjük.

Vélemények

Nikol

Nikol
2014.09.04. | 11:55

Finom lett, Én egy kiskanál kakaót és 1 kanál reszelt csokit is raktam a dióhoz :) Köszi a receptet.
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!