Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Zserbó (szénhidrát csökkentett)

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Zserbó (szénhidrát csökkentett)

60 dkg Diabestar szénhidrát csökkentett lisztkeverék
30 dkg margarin
1,5 dl tej
1,5 dkg élesztő
2 tojássárgája
1 csipet só
1 kk. szódabikarbóna
10 dkg gyümölcscukor vagy méz

töltelék:

40 dkg darált dió
25 dkg nyírfacukor vagy stívia
40 dkg diabetikus s.baracklekvár

tetejére:

1 tojásfehérje
20 dkg diabetikus csokoládé vagy étcsokoládé
2-3 ek. olaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

30 x 40 cm tepsihez.

Elkészítés

A tésztához a lisztet és a margarint elmorzsoljuk, a tejet meglangyosítjuk, cukor felével elkeverjük, és az élesztőt belemorzsoljuk, hagyjuk felfutni.
A tojások sárgáját a maradék cukorral vagy mézzel elkeverjük.
A liszthez öntjük az élesztős tejet a tojásos keveréket és a szódabikarbónát, sót majd tésztává gyúrjuk. A tésztát 3 részre osztjuk és legalább 1 órán át pihentetjük.
A diót a cukorral elkeverjük.
A megkelt tésztákat (nem lesz duplája, mint a rendes kelt tészta) tepsi nagyságúra nyújtjuk. Az első tésztát margarinnal kikent tepsibe fektetjük, ezt megkenjük a lekvár felével és egyenletesen megszórjuk a diókeverék felével.
A második tésztalapot erre fektetjük, majd ezt is megkenjük a lekvárral és megszórjuk a dióval. A 3. lappal befedjük.
Hagyjuk pihenni 40 percet, majd lekenjük a tetejét tojásfehérjével, villával megszurkáljuk, előmelegített sütőben 170 'C 50 percig sütjük.
Hagyjuk hűlni. A tetejét olvasztott csokoládé és az olaj keverékével befedjük, elsimítjuk.

Tálalás

40 szelet.

Alternatív elkészítés

A tésztához NE használjunk nyírfacukrot (xilitet) mert az élesztő nem indul be tőle. Semmilyen kelt tésztához ne használjuk.
Zserbó (szénhidrát csökkentett) Zserbó (szénhidrát csökkentett)

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
7 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!