Zserbó (szénhidrát csökkentett)
Hozzávalók
Zserbó (szénhidrát csökkentett)
töltelék:
tetejére:
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
A tojások sárgáját a maradék cukorral vagy mézzel elkeverjük.
A liszthez öntjük az élesztős tejet a tojásos keveréket és a szódabikarbónát, sót majd tésztává gyúrjuk. A tésztát 3 részre osztjuk és legalább 1 órán át pihentetjük.
A diót a cukorral elkeverjük.
A megkelt tésztákat (nem lesz duplája, mint a rendes kelt tészta) tepsi nagyságúra nyújtjuk. Az első tésztát margarinnal kikent tepsibe fektetjük, ezt megkenjük a lekvár felével és egyenletesen megszórjuk a diókeverék felével.
A második tésztalapot erre fektetjük, majd ezt is megkenjük a lekvárral és megszórjuk a dióval. A 3. lappal befedjük.
Hagyjuk pihenni 40 percet, majd lekenjük a tetejét tojásfehérjével, villával megszurkáljuk, előmelegített sütőben 170 'C 50 percig sütjük.
Hagyjuk hűlni. A tetejét olvasztott csokoládé és az olaj keverékével befedjük, elsimítjuk.
Tálalás
Alternatív elkészítés
Zserbó (szénhidrát csökkentett)
Hozzávalók
Zserbó (szénhidrát csökkentett)
töltelék:
tetejére:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
A tojások sárgáját a maradék cukorral vagy mézzel elkeverjük.
A liszthez öntjük az élesztős tejet a tojásos keveréket és a szódabikarbónát, sót majd tésztává gyúrjuk. A tésztát 3 részre osztjuk és legalább 1 órán át pihentetjük.
A diót a cukorral elkeverjük.
A megkelt tésztákat (nem lesz duplája, mint a rendes kelt tészta) tepsi nagyságúra nyújtjuk. Az első tésztát margarinnal kikent tepsibe fektetjük, ezt megkenjük a lekvár felével és egyenletesen megszórjuk a diókeverék felével.
A második tésztalapot erre fektetjük, majd ezt is megkenjük a lekvárral és megszórjuk a dióval. A 3. lappal befedjük.
Hagyjuk pihenni 40 percet, majd lekenjük a tetejét tojásfehérjével, villával megszurkáljuk, előmelegített sütőben 170 'C 50 percig sütjük.
Hagyjuk hűlni. A tetejét olvasztott csokoládé és az olaj keverékével befedjük, elsimítjuk.
Tálalás
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?