Kókuszos csiga
Hozzávalók
A tésztához:
Töltelék:
Elkészítés
Elkészítés
Az élesztőt a tejben 1 kanál cukorral és 1 kanál liszttel megfuttatjuk. A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzákeverjük a cukrot és a sót. A tojásokkal összegyúrjuk. A futtatott élesztővel és még annyi langyos tejjel továbbgyúrjuk, hogy rugalmas tésztánk legyen. Egy órán át hűtőszekrényben pihentetjük.
Elkészítjük a tölteléket:
Tojásfehérjéből kemény habot készítünk, hozzáadjuk a cukrot, azzal tovább verjük, végül belekeverjük a kókuszt.
A tésztát négyszögletesre nyújtjuk, ráterítjük a tölteléket. Szorosan összesodorjuk. Másfél cm vastag szeletekre vágjuk.
A csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. 15 percig kelesztjük.
Tojásfehérjével megkenjük. Forró sütőben kezdjük sütni, majd a lángot levéve közepes lángerőnél készre sütjük.
Kókuszos csiga
Hozzávalók
A tésztához:
Töltelék:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Az élesztőt a tejben 1 kanál cukorral és 1 kanál liszttel megfuttatjuk. A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzákeverjük a cukrot és a sót. A tojásokkal összegyúrjuk. A futtatott élesztővel és még annyi langyos tejjel továbbgyúrjuk, hogy rugalmas tésztánk legyen. Egy órán át hűtőszekrényben pihentetjük.
Elkészítjük a tölteléket:
Tojásfehérjéből kemény habot készítünk, hozzáadjuk a cukrot, azzal tovább verjük, végül belekeverjük a kókuszt.
A tésztát négyszögletesre nyújtjuk, ráterítjük a tölteléket. Szorosan összesodorjuk. Másfél cm vastag szeletekre vágjuk.
A csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. 15 percig kelesztjük.
Tojásfehérjével megkenjük. Forró sütőben kezdjük sütni, majd a lángot levéve közepes lángerőnél készre sütjük.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?