Party-kehely

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Party-kehely
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Pudingos desszertek, pohárkrémek , Sütés nélküli finomságok
Másodlagos kategória: Desszertkrémek , Egyéb sütés nélküli finomságok

Hozzávalók

Krémhez

Díszítéshez

  • 25 g étcsokoládé
  • 1 evőkanál étolaj

Elkészítés

Előkészítés

A desszertes kelyheket vagy poharakat étcsokoládéval díszítjük. Ehhez gőz fölött megolvasztjuk az étcsokoládét az étolaj hozzáadásával, majd egy zacskóba töltjük. A zacskó egyik sarkát kivágjuk. A desszertes kelyhek belső falát a csokoládéval a képen látható módon dekoráljuk, és hagyjuk megszilárdulni.

Elkészítés

Az Amarettini keksz felét elosztjuk a négy kehelyben, és meglocsoljuk 1-1 teáskanál kávélikőrrel vagy presszókávéval.

A mogyóróízű Aranka krémet a tasakon olvasható útmutató szerint, de csak 200 ml tej hozzáadásával készítjük el. A kész krémben elkeverünk 3 evőkanál kávélikőrt vagy presszókávét. A krém felét a kelyhekbe töltjük, majd egy újabb réteg Amarettini kekszet teszünk rá, amelyet ismét meglocsolunk likőrrel vagy kávéval. Végül a maradék krémet is elosztjuk rajta.

Kívánság szerint, az elkészült desszert tetejét Amarettinivel vagy csokoládéforgáccsal díszíthetjük.

Vélemények

Nikol

Nikol
2012.02.21. | 09:53

Nagyon gyorsan elkészíthető finomság.
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató