Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Eper torta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

4 tojás
15 dkg kristálycukor
15 dkg liszt
6 dkg mandula
5 dkg vaj

Krémhez:

1 csomag eper pudingpor
1/2 liter tej
2 dl tejszín
rum/mandula aroma

Díszítéshez:

35 dkg piros marcipán
5 dkg zöld marcipán
1 tojásfehérje
porcukor
citromsárga ételfesték
lekvár
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Tészta:
A 4 tojást, a kevés sót és a 15 dkg cukrot elektromos habverővel keverjük el.
Amikor a habverőt felemelve, a tálba a visszacsurgó tojáskrém a felszínen marad, abbahagyhatjuk a műveletet.
Dolgozzuk hozzá apránként az átszitált lisztet és a vaníliás cukrot.
A darált mandulát dolgozzuk a masszához.
Ha elkevertük adjuk hozzá a lehűlt olvasztott vajat.
22-24 cm-es tortaformában süssük kb. 35 percig 3-4-es fokozaton.
Krém:
A zselatint a csomagolásán írtak szerint beáztatjuk.
Az eper ízű pudingporból a tejjel és cukorral a csomagolásán írtak szerint pudingot főzünk.
A zselatint a még forró pudingba keverjük, majd megvárjuk, míg kihűl a krém.
Mikor kihűlt beleforgatjuk a felvert tejszínt.
Rum/mandula aromával ízesítjük.
Összeállítás, díszítés:
Vágjuk le a tészta széleit, egyik végét kerekdedre, a másikat csúcsosra formázva.
Ezután vágjuk 2 lapba.
Az alsó lapra simítsuk rá a krémet. Helyezzük rá a tetejét, azt kenjük be egy kis lekvárral, hogy jobban ragadjon a marcipán.
A piros marcipánt nyújtsuk vékonyra, majd vonjuk be vele az egész tésztát.
Vágjuk le éles késsel a marcipán széleit, a sütemény alá simítva a túlnyúló részeket.
Vágjunk ki kartonpapírból az eperlevelet (a képtárban található egy sablon), majd ennek segítségével vágjuk ki a zöld marcipánból a levelet és helyezzük a torta kerek felére.
A tojásfehérjét porcukorral keverjük el, majd színezzük citromsárgára.
Nyomjunk eper magra emlékeztető pöttyöket a torta tetejére. (Én fogpiszkálóval kentem fel egyenként a csíkokat.)
Eper torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!