Eper torta
Hozzávalók
Tészta:
Krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Elkészítés
A 4 tojást, a kevés sót és a 15 dkg cukrot elektromos habverővel keverjük el.
Amikor a habverőt felemelve, a tálba a visszacsurgó tojáskrém a felszínen marad, abbahagyhatjuk a műveletet.
Dolgozzuk hozzá apránként az átszitált lisztet és a vaníliás cukrot.
A darált mandulát dolgozzuk a masszához.
Ha elkevertük adjuk hozzá a lehűlt olvasztott vajat.
22-24 cm-es tortaformában süssük kb. 35 percig 3-4-es fokozaton.
Krém:
A zselatint a csomagolásán írtak szerint beáztatjuk.
Az eper ízű pudingporból a tejjel és cukorral a csomagolásán írtak szerint pudingot főzünk.
A zselatint a még forró pudingba keverjük, majd megvárjuk, míg kihűl a krém.
Mikor kihűlt beleforgatjuk a felvert tejszínt.
Rum/mandula aromával ízesítjük.
Összeállítás, díszítés:
Vágjuk le a tészta széleit, egyik végét kerekdedre, a másikat csúcsosra formázva.
Ezután vágjuk 2 lapba.
Az alsó lapra simítsuk rá a krémet. Helyezzük rá a tetejét, azt kenjük be egy kis lekvárral, hogy jobban ragadjon a marcipán.
A piros marcipánt nyújtsuk vékonyra, majd vonjuk be vele az egész tésztát.
Vágjuk le éles késsel a marcipán széleit, a sütemény alá simítva a túlnyúló részeket.
Vágjunk ki kartonpapírból az eperlevelet (a képtárban található egy sablon), majd ennek segítségével vágjuk ki a zöld marcipánból a levelet és helyezzük a torta kerek felére.
A tojásfehérjét porcukorral keverjük el, majd színezzük citromsárgára.
Nyomjunk eper magra emlékeztető pöttyöket a torta tetejére. (Én fogpiszkálóval kentem fel egyenként a csíkokat.)
Eper torta
Hozzávalók
Tészta:
Krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A 4 tojást, a kevés sót és a 15 dkg cukrot elektromos habverővel keverjük el.
Amikor a habverőt felemelve, a tálba a visszacsurgó tojáskrém a felszínen marad, abbahagyhatjuk a műveletet.
Dolgozzuk hozzá apránként az átszitált lisztet és a vaníliás cukrot.
A darált mandulát dolgozzuk a masszához.
Ha elkevertük adjuk hozzá a lehűlt olvasztott vajat.
22-24 cm-es tortaformában süssük kb. 35 percig 3-4-es fokozaton.
Krém:
A zselatint a csomagolásán írtak szerint beáztatjuk.
Az eper ízű pudingporból a tejjel és cukorral a csomagolásán írtak szerint pudingot főzünk.
A zselatint a még forró pudingba keverjük, majd megvárjuk, míg kihűl a krém.
Mikor kihűlt beleforgatjuk a felvert tejszínt.
Rum/mandula aromával ízesítjük.
Összeállítás, díszítés:
Vágjuk le a tészta széleit, egyik végét kerekdedre, a másikat csúcsosra formázva.
Ezután vágjuk 2 lapba.
Az alsó lapra simítsuk rá a krémet. Helyezzük rá a tetejét, azt kenjük be egy kis lekvárral, hogy jobban ragadjon a marcipán.
A piros marcipánt nyújtsuk vékonyra, majd vonjuk be vele az egész tésztát.
Vágjuk le éles késsel a marcipán széleit, a sütemény alá simítva a túlnyúló részeket.
Vágjunk ki kartonpapírból az eperlevelet (a képtárban található egy sablon), majd ennek segítségével vágjuk ki a zöld marcipánból a levelet és helyezzük a torta kerek felére.
A tojásfehérjét porcukorral keverjük el, majd színezzük citromsárgára.
Nyomjunk eper magra emlékeztető pöttyöket a torta tetejére. (Én fogpiszkálóval kentem fel egyenként a csíkokat.)
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?