Receptek



Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Kevert tészták, kuglófok , Szeletek
Hozzávalók
kb. 35-40 szelethez
Tésztához
- 380 g búzaliszt
- 3 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
- 220 g porcukor
- 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
- 1 narancs reszelt héja
- 6 tojás (közepes méretű)
- 60 ml langyos víz
- 240 ml napraforgó olaj
- Dr. Oetker Ételszínezék sárga (ízlés szerint)
- 3 teáskanál Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
Krémhez
- 480 g őszibarack konzerv
- 100 g kekszes vagy kukoricapelyhes csokoládé
- 1 tasak Dr. Oetker Lapzselatin (6 lap)
- 250 g ricotta krémsajt (vagy jól áttört túró)
- 1 citrom leve
- 30 g porcukor
- 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
- 400 ml hideg habtejszín
Elkészítés
Előkészítés
A tepsit (30 x 40 cm-es) sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.
Elkészítés
A lisztet a sütőporral elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. A kakaópor és az ételszínezék kivételével hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává keverjük. A tésztát elfelezzük, az egyik feléhez hozzáadunk kevés sárga ételszínezéket, a másik feléhez a kakaóport. A tésztát közepről indulva a tepsibe töltjük úgy, hogy felváltva 2 evőkanál sárga, majd 2 evőkanál kakaós tészta kerüljön egymás fölé. A tésztát ne simítsuk el, a tepsi oldalát megütögetve hagyjuk, hogy egyenletesen szétosztódjon. A tepsit a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 2-3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 20-25 perc
A megsült süteményt sütőrácson a sütőpapírral együtt hagyjuk kihűlni. Majd a sütőpapírt óvatosan eltávolítjuk.
A barackot lecsöpögtetjük, apró kockákra vágjuk. A csokoládét nagyobb darabokra törjük. A süteményt elfelezzük. Az egyik tortalap köré sütőkeretet helyezünk. A lapzselatint a tasakon lévő használati utasítás szerint feloldjuk. A ricottát a citromlével, a cukorral és a vanillincukorral jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a feloldott zselatint. A tejszínt kemény habbá verjük. Amint a ricottás massza zselésedni kezd, hozzáforgatjuk a tejszínhabot, majd a barack- és a csokoládédarabokat is. A krémet egyenletesen elsimítjuk a tésztalapon, majd ráhelyezzük a felső tortalapot is. A süteményt legalább 3 órára hűtőszekrénybe helyezzük.
A süteményt ízlés szerint kockára vágva tálaljuk.