Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Tigris szelet

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Tigris szelet
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Kevert tészták, kuglófok , Szeletek

Hozzávalók

kb. 35-40 szelethez

Tésztához

Krémhez

  • 480 g őszibarack konzerv
  • 100 g kekszes vagy kukoricapelyhes csokoládé
  • 1 tasak Dr. Oetker Lapzselatin (6 lap)
  • 250 g ricotta krémsajt (vagy jól áttört túró)
  • 1 citrom leve
  • 30 g porcukor
  • 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
  • 400 ml hideg habtejszín

Elkészítés

Előkészítés

A tepsit (30 x 40 cm-es) sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A lisztet a sütőporral elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. A kakaópor és az ételszínezék kivételével hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává keverjük. A tésztát elfelezzük, az egyik feléhez hozzáadunk kevés sárga ételszínezéket, a másik feléhez a kakaóport. A tésztát közepről indulva a tepsibe töltjük úgy, hogy felváltva 2 evőkanál sárga, majd 2 evőkanál kakaós tészta kerüljön egymás fölé. A tésztát ne simítsuk el, a tepsi oldalát megütögetve hagyjuk, hogy egyenletesen szétosztódjon. A tepsit a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 2-3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 20-25 perc

A megsült süteményt sütőrácson a sütőpapírral együtt hagyjuk kihűlni. Majd a sütőpapírt óvatosan eltávolítjuk.

A barackot lecsöpögtetjük, apró kockákra vágjuk. A csokoládét nagyobb darabokra törjük. A süteményt elfelezzük. Az egyik tortalap köré sütőkeretet helyezünk. A lapzselatint a tasakon lévő használati utasítás szerint feloldjuk. A ricottát a citromlével, a cukorral és a vanillincukorral jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a feloldott zselatint. A tejszínt kemény habbá verjük. Amint a ricottás massza zselésedni kezd, hozzáforgatjuk a tejszínhabot, majd a barack- és a csokoládédarabokat is. A krémet egyenletesen elsimítjuk a tésztalapon, majd ráhelyezzük a felső tortalapot is. A süteményt legalább 3 órára hűtőszekrénybe helyezzük.

A süteményt ízlés szerint kockára vágva tálaljuk.

Vélemények

MARCSULA

MARCSULA
2013.01.11. | 13:53

Ananásszal készítettem. 23 cm x 40 cm tepsiben sütöttem,szép magas lett Nagyon mutatós finom sütemény!!
ramy18

ramy18
2012.04.11. | 19:56

Sajnos nekem a tészta nem jött fel annyira a tepsiben, így kicsit az összeállításon változtattam, újítottam, de isteni finom lett így is.
Feedepatisserie

Feedepatisserie
2012.02.12. | 14:12

Amilyen látványos, olyan ínycsiklandó.
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!