Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kati tészta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Tapasztalatot kíván
Recept megosztása

Hozzávalók

Laphoz:

0,5 kg liszt
15 dkg cukor
15 dkg zsír vagy margarin
3 db tojás
tej

Töltelék:

1 lap összetörve
kevés vaníliás tej
2 ek baracklekvár
15 dkg cukor
10 dkg vaj
20 ml rum
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Kivajazott és kilisztezett tepsi.

Elkészítés

1. A lisztet, a cukrot, a zsírt vagy margarint, a sütőport és a 3 db tojássárgáját összegyúrjuk annyi tejjel, amennyit felvesz, és három egyenlő részre osztjuk. Három lapot nyújtunk belőle és megsütjük.
2. Az egyik lapot összetörjük és kevés vaníliás tejben megáztatjuk. Majd a 2 evőkanál baracklekvárt, a cukrot, a kakaót és a vajat, a rummal összekeverjük, és a két lap közé tesszük.
3. A tojásfehérjét gőz felett porcukorral (kb.15 dkg) kemény habbá verjük, a tészta tetejére kenjük.
Miután megszáradt a hab, megszórhatjuk csoki reszelékkel.
Kati tészta Kati tészta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
48 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!