Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Vörösboros szívecske

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha

Hozzávalók

  • Szív alakú (átmérő 24 cm) tortaforma
  • Kevés zsiradék

Kevert tészta

  • 75 g étcsokoládé
  • 124 g Rama
  • 125 g cukor
  • 2 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
  • 1 csipet só
  • 2 tojás (közepes méretű)
  • 75 ml vörösbor
  • 125 g liszt
  • 2 csapott teáskanál kakaópor (cukrozatlan)
  • 1 csapott teáskanál fahéj
  • 2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor

Máz

Elkészítés

Elkészítés

A margarint egy keverőtálban konyhai robotgéppel habosra keverjük. Keverés közben fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, a vanillincukrot és a sót. Mindegyik tojást a legmagasabb fokozaton fél percig keverjük hozzá, majd hozzáadjuk a bort is. A lisztben elvegyítjük a kakaóport, a fahéjat és a sütőport, és részletekben a masszához szitáljuk. A csokoládét felaprítjuk, és a tésztába keverjük. A tésztát a szív alakú formába öntjük, elegyengetjük, és a sütő alsó harmadában megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: 2-3. fokozat (előmelegítés nélkül)
Sütési idő: kb. 45 perc

A süteményt 10 percig a formában állni hagyjuk, majd egy sütőrácsra borítjuk, és hagyjuk kihűlni.

A cukormázat a tasakon lévő leírás alapján elkészítjük, de víz helyett vörösbort használunk. A mázat a tortára öntjük, ízlés szerint pl. tejszínhabbal, marcipánvirágokkal, kandírozott rózsalevelekkel díszítjük, és hagyjuk megszilárdulni.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Vörösbor helyett használhatunk meggylevet is.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató