Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Jéghercegnő torta

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Jéghercegnő torta
Elkészítési nehézség: Nehéz
Kategória: Édes sütemények , Torták
Másodlagos kategória: Egyéb torták

Hozzávalók

Tésztához

  • 75 g búzaliszt
  • 25 g cukor
  • 50 g Rama
  • 1 tojássárgája (közepes méretű)

Tojáshab

Ezenkívül

  • 100 g étcsokoládé

Töltelék

Elkészítés

Előkészítés

A sütőt előmelegítjük, a 22 cm átmérőjű sütőforma alját kivajazzuk.

Elkészítés

Tészta:
A lisztet egy keverőtálba szitáljuk, a tésztához való többi hozzávalót hozzáadjuk, és az egészet egy konyhai robotgéppel először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton egységes tésztává keverjük. A tésztát a sütőformába tesszük, elsimítjuk, megszurkáljuk villával, a sütő alsó harmadába csúsztatjuk, majd megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: 3 – 4 fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 10 perc

Sütés után a tésztát hagyjuk kihűlni, a sütőformát levesszük róla.

Tojáshab:
A cukrot összekeverjük a vanillincukorral. A tojásfehérjét konyhai robotgéppel félkeményre felverjük. A cukorkeveréket lassan a habhoz adjuk, és keményre felverjük. A habot egy 8 mm-es csőátmérővel rendelkező nyomózsákba töltjük, és kis pöttyöket nyomunk a sütőpapírral kibélelt tepsibe. Ezután a tepsit a sütő alsó harmadába csúsztatjuk.

Alsó és felső sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 120 °C (előmelegítve)
Gáz: 1-2 fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 25-35 perc

A habcsókocskákat sütés után a sütőpapíron hagyjuk kihűlni.

A tészta köré sütőpapírral kibélelt sütőformát teszünk.

50 g étcsokoládét durva darabokra törünk, és vízfürdő felett kislángon megolvasztunk. Az olvadt csokoládét kicsit hagyjuk hűlni, ezután a tésztaalapot megkenjük vele, és hagyjuk megkeménykedni rajta.

Töltelék:
A fehércsokoládét lereszeljük. A habtejszínt kemény habbá verjük, hozzákeverjük a zselatin fixet, majd a cukorral, vanillincukorral és a citromhéjjal elkeverjük. A habcsókocskák egy részét (maximum tizet) és a fehércsokoládé reszeléket belekeverjük a tejszínhabba. Ezt a masszát a tortaformában lévő tésztaalapra kenjük, elegyengetjük.

A megmaradt habcsókokat ízlésesen a hab tetejére helyezzük, majd az egészet megszórjuk a maradék étcsokoládé reszelékével. A tortát legalább 5 óráig hűtjük.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató