Kamiontorta
Hozzávalók
Kamiontorta
1.krém:
2.krém:
Bevonás, díszítés:
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
1.krém: A pudingport, a cukrot és a tejet sűrűre főzzük, majd beletördeljük a csokoládét és kavargatjuk, míg el nem olvad. A tejszínt kemény habbá verjük és belecsurgatjuk a feloldott zselatint, majd ezt belekeverjük a kihűlt pudingba.
2. krém: A tojást a cukorral gőz fölött tejföl sűrűségűre verjük. Tűzről levesszük és belekeverjük az oldott zselatint, majd ha kihűlt beleforgatjuk a kemény habbá vert tejszínt. A piskótalapokat 2/3 -1/3 arányban hosszában elvágjuk. Így lesz 5 db 18×40 cm-es lap és 5 db 9×40cm-es lap/ebből egyet megehetünk:-) /Ezeket összeállítva 7 lapos piskótánk lesz. Felváltva megtöltjük a két fajta krémmel és hűtőbe tesszük, majd kialakítjuk a végső formáját és mindenhol bekenjük vajkrémmel vékonyan, hogy a későbbiekben rátapadjon a fondant. Ismét hűtőbe tesszük, végül bevonjuk fondanttal és díszítjük.
Tárolás
Kamiontorta
Hozzávalók
Kamiontorta
1.krém:
Bevonás, díszítés:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
1.krém: A pudingport, a cukrot és a tejet sűrűre főzzük, majd beletördeljük a csokoládét és kavargatjuk, míg el nem olvad. A tejszínt kemény habbá verjük és belecsurgatjuk a feloldott zselatint, majd ezt belekeverjük a kihűlt pudingba.
2. krém: A tojást a cukorral gőz fölött tejföl sűrűségűre verjük. Tűzről levesszük és belekeverjük az oldott zselatint, majd ha kihűlt beleforgatjuk a kemény habbá vert tejszínt. A piskótalapokat 2/3 -1/3 arányban hosszában elvágjuk. Így lesz 5 db 18×40 cm-es lap és 5 db 9×40cm-es lap/ebből egyet megehetünk:-) /Ezeket összeállítva 7 lapos piskótánk lesz. Felváltva megtöltjük a két fajta krémmel és hűtőbe tesszük, majd kialakítjuk a végső formáját és mindenhol bekenjük vajkrémmel vékonyan, hogy a későbbiekben rátapadjon a fondant. Ismét hűtőbe tesszük, végül bevonjuk fondanttal és díszítjük.
Tárolás
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?