Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Őszi pudingtallérok

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Őszi pudingtallérok
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Egyéb kelt tészták , Aprósütemények

Hozzávalók

kb. 24 darabhoz

Kelt tésztához

  • 1 tojás (közepes méretű)
  • 100 ml tej
  • 50 g barna cukor
  • 1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
  • 50 g Rama
  • 125 g tehéntúró
  • 375 g búzaliszt

Morzsatésztához

Töltelékhez

Elkészítés

Előkészítés

A tejet felmelegítjük, és a margarint megolvasztjuk benne. A körtét meghámozzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A szilvát megmossuk, kimagozzuk és apró darabokra vágjuk. A tepsit sütőpírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A kelt tésztához lisztet és az élesztőt elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a meleg tejes-margarinos keveréket,majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) kezdetben alacsony majd legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk. A tésztát meleg helyen letakarva kelni hagyjuk, míg szemmel láthatóan megnő. A megkelt tésztát enyhén lisztezett munkafelületen elnyújtjuk, 24 egyenlő nagyságú darabra osztjuk, melyeket kb. 8 cm átmérőjű körré lapítunk a tepsiben.

A morzsatésztához a lisztet, cukrot, vanillincukrot, margarint és a fahéjat egy keverőedénybe öntjük és konyhai robotgéppel (habverővel) morzsás tésztává kavarjuk.

A töltelékhez a túrót és a tejet egy keverőedényben sima masszává keverjük. Hozzáadjuk a pudingot és kb. 1 perc alatt erőteljesen összekeverjük. Hozzáadjuk a körte- és a szilvadarabokat. Minden tallérra 1 evőkanálnyi tölteléket teszünk, és a morzsatésztával megszórjuk. A tallérokat letakarva, meleg helyen kelesztjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó-felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: 3-4 fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 20 perc

Sütés után a tallérokat sütőrácson hagyjuk kihűlni. Tálalás előtt porcukorral hintjük.

Vélemények

nokedli1986

nokedli1986
2013.12.22. | 10:44

Nagyon egyszerű elkészíteni és szintén nagyon jó vendégváró.
Adri0202

Adri0202
2013.12.17. | 19:23

Hajnalban keltem, hogy ez lehessen a reggeli, de megérte: nagyon finom. :)
vianne

vianne
2013.12.17. | 14:24

Finom!
Abigél30

Abigél30
2013.12.15. | 11:10

Nagyon finom,mindenkinek ízlett!!:)
Tercsinéni

Tercsinéni
2013.12.14. | 17:28

nagyon finom lett, sajnos nem volt itthon körte és őszi barack befőttel készítettem el de isteni lett. ízlett a családnak
mamma53

mamma53
2013.12.12. | 13:46

Finom!!:)
Marcsika89

Marcsika89
2013.12.10. | 19:01

Nagyon jóóóó.
Csellenge

Csellenge
2013.12.09. | 13:35

Isteni finom :)
zsoka0222

zsoka0222
2013.12.09. | 04:44

izlésemnek megfelelő
BMoncsi1985

BMoncsi1985
2013.12.07. | 14:05

Finom sütemény, ajánlom mindenkinek!
BChristina

BChristina
2013.12.06. | 20:06

Egyszerű, gyorsan elkészíthető, finom!
kertesztimi

kertesztimi
2013.12.06. | 10:26

Én egy kicsit máskép csináltam mert nem szeretjük a moszsalákos tetejű sütiket remélem így is elfogadjátok . Köszönöm
anikó80

anikó80
2013.12.05. | 15:47

nagyon finom
MARCSULA

MARCSULA
2013.12.05. | 14:06

Nagyon finomra sikerült,jó kis recept!Tartalmas levesek után kíváló második fogás!Nagy sikert aratott a családban!
Katalin72

Katalin72
2013.12.05. | 11:07

kicsit macerás,de megéri bíbelődni vele,mert nagyon finom
ROZI600204

ROZI600204
2013.12.05. | 10:05

nagyon finom
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!