Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Forrázott fánk

noorika receptje https://www.sutnijo.hu/profil/3147-noorika
Forrázott fánk
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Égetett tészták
Másodlagos kategória: Egyéb égetett tészták

Hozzávalók

  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg zsír
  • 5 egész tojás
  • 2 dl forró víz
  • csipet só
noorika noorika receptje

Elkészítés

Elkészítés

Egy fazékba beleöntjük a forró vizet, hozzáadjuk a zsírt és a csipet sót. Ha a zsír elolvadt és a víz forr, egyszerre hozzáadjuk a lisztet és fakanállal addig keverjük, amíg összeáll (2-3 perc). A tűzről levéve, amíg forró hozzáadjuk egyenként a tojásokat és mindegyik tojással külön-külön jól elkeverjük.
A kidolgozott tésztát enyhén megsózzuk. 1-2 órát pihentetjük.
Egy lábasban olajat forrósítunk. Kanállal diónyi nagyságú tésztadarabokat szaggatunk bele, de csak nagyon gyéren, mert a fánkok nagyra nőnek (ez nálam nem minden esetben történt, így de az íze ugyanolyan!). Először befedve sütjük, megfordítás után pedig fedő nélkül. A zsír ne legyen túl forró, mert akkor nem nőnek meg a fánkok. Így mérsékelt tűzön a fánkok 8-10 percig sütve felrepedeznek és megdagadnak. A fánkokat lyukas lapáttal kiszedjük, a zsírt jól lecsurgatjuk, vaníliás cukorral meghintve melegen tálaljuk.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!