Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Süteményes tál

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Gombócok:

25 dkg búza
10 dkg őrölt dió
1 ek. méz
rumaroma
ízlés szerint cukor

Tészta:

5 dkg margarin
8 ek. víz
8 ek. liszt
1 tasak vaníliaízű krémpor
rum aroma
5-8 dkg őrölt dió

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A búzát előző este beáztatjuk

Elkészítés

A búzát megfőzzük, leszűrjük, (keveset félrerakunk a vízből) ledaráljuk, majd összekeverjük a dióval, mézzel. Ízlés szerint cukrozzuk, ízesítjük a rumaromával. A félretett vízből annyit adunk hozzá, hogy formálható legyen. Én csokoládé reszelékbe is mártogattam, de elmaradhat.
A tészta:
A margarint a vízzel feltesszük főni. Miután elolvadt a margarin, beletesszük a lisztet, és addig kavarjuk, amíg elválik az edény falától. Levesszük a tűzről, és egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Gyűrű formájú szilikonos formába rakjuk, 25 percig sütjük. Miután kihűltek a gyűrűk, kettévágjuk. Az utasítás szerint kikavarjuk a krémport, beletesszük a darált diót, és kevés rumaromát. Megtöltjük a gyűrűket, ha marad krém, lehet díszíteni is.

Tálalás

15 db gyűrű lett ebből az adagból

Tárolás

Hideg helyen
Süteményes tál

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
19 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
30 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!