Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Égetett tészta alaprecept

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Égetett tészta alaprecept
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Égetett tészták
Másodlagos kategória: Egyéb égetett tészták , Képviselőfánkok , Profiterolok

Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés

A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A Ramát a vízzel és a sóval egy főzőedényben felolvasztjuk. A lisztet és az étkezési keményítőt egy adagban hozzákeverjük, és alacsony tűzőn addig keverjük, míg a tészta egy gombóccá összeáll, és elválik az edény falától (kb. 1-2 perc). Majd a tűzről levéve 4 tojást egyenként (ettől lesz majd üreges a tészta belseje) a konyhai robotgép legmagasabb fokozatán a tésztához keverjük. Akkor jó, ha nehezen cseppen le a habverőről. Hagyjuk kihűlni. A tésztát nyomózsákba töltjük. A sütőpapírra kisebb halmokat nyomunk, majd a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük. A tepsit egy kicsit meglocsoljuk vízzel, hogy legyen elég gőz.

Alsó- és felsősütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 40-45 perc

Tortalapnak:
A kapcsos sütőformát (kb. 26 cm átmérőjű) kivajazzuk, az alját sütőpapírral béleljük. A tésztát 3 részre osztjuk, elsimítjuk a sütőforma alján, a sütő középső részébe toljuk, és megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 200 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 4-5. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 15 perc

A megsült tésztalapot azonnal sütőrácsra helyezzük, majd hagyjuk kihűlni.

Tálalás

Képviselőfánkhoz, Eckler fánkhoz, tortalap készítéséhez

Vélemények

niko13

niko13
2013.11.11. | 09:44

Én csak liszttel készítettem,étkezési keményítőt nem tettem bele.
rIKkk

rIKkk
2012.01.08. | 18:48

Bátortalanul álltam neki korábbi tapasztalatok miatt. Az eredmény nagyon nagy örömmel és sikerélménnyel töltött el.
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!