Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Meggyes képviselőfánk

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Meggyes képviselőfánk
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Égetett tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Képviselőfánkok , Egyéb sütemények

Hozzávalók

kb. 12 darabhoz

Tésztához

Krémhez

Ezenkívül

  • 500 g magozott meggy (mélyfagyasztott)

Elkészítés

Előkészítés

A tepsit (kb. 30 x 40 cm) sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A vizet a Ramával, az aromával és a sóval egy főzőedényben felolvasztjuk. A lisztet egy adagban hozzákeverjük, és mérsékelt tűzőn addig keverjük, míg a tészta egy gombóccá összeáll és elválik az edény falától (kb. 1-2 perc). Majd a tűzről levéve 3 tojást egyenként (ettől lesz majd üreges a tészta belseje!) a konyhai robotgép legmagasabb fokozatán a tésztához keverjük. (Akkor jó, ha nehezen cseppen le a habverőről.) Hagyjuk kihűlni.

A tésztát nagyobb átmérőjű csillagcsövű habzsákba töltjük, majd az előkészített tepsibe egymástól kellő távolságra (kb. 4 cm) kb. 3 cm átmérőjű halmokat nyomunk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsültjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 4-5. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 25-30 perc

A megsült fánkokat sütőrácsra helyezzük, és azonnal levágjuk a tetejüket, hogy a gőz távozhasson a tészta belsejéből.

A Krémes krémet a tasakon lévő használati utasítás alapján elkészítjük, majd habzsákba töltjük.

A fánkokat a krémmel megtöltjük. A mázhoz a tortabevonót a tasakon lévő használati utasítás alapján elkészítjük, majd a kihűlt fánkok tetejét a mázzal lecsurgatjuk. A fánkokat tálalásig (min. 1 órára) hűtőszekrénybe helyezzük.

Vélemények

FogdMargó

FogdMargó
2013.06.21. | 18:05

Nem lett olyan szép mint a Nikolé, de friss meggyel készítettem és nagyon finom volt:))
rIKkk

rIKkk
2013.01.13. | 18:25

Igazán ízletes. :) Nagyon jó a vaníliás krém és a meggy összhangja.
Nikol

Nikol
2012.06.20. | 15:33

Nagyon finom! Én a meggyet tettem felülre :)
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!