Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Ekler

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Égetett tészta:

- 0,15 kg liszt
- 0,15 kg zsiradék (olaj, margarin)
- 0,15 kg víz
- kb. 8 tojás

Sárga krém:

- 0,5 l tej
- 0,15 kg cukor
- 3 tojás

Habhoz:

- fél l tejszín
- ízlés szerint cukor
- 1 van. cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Égetett tészta:
A zsiradékot és a lisztet erős lángon felforraljuk. Amikor forr, hozzákeverjük a lisztet. Ügyeljünk h le ne égjen, és csomómentes legyen. Mikor a massza elválik az edény falától, akkor hűtsük le, majd egyenként keverjük hozzá a tojásokat. Egy kissé szétterülő masszát kell hogy kapjunk. Egy sütőlemezt olajozzunk majd lisztezzünk be vékonyan, és nyomócsővel formázzuk meg a fánkokat. Hasonló legyen formára mint a babapiskóta. Kb. 6 cm-re helyezkedjenek el egymástól. 210 fokon süssük gőzös sütőben amíg meg nem dagad. 20 percig ne nyissuk ki a sütőajtót, mert akkor összeesik a tészta. Amikor megsült, és már csak pirítani kell, akkor gőzmentes sütőben 230 fokon süssük.
Ha készen van, éles késsel vágjuk ketté .

Sárga krém:
- 1 dl tejet keverjünk össze a pudingporral,és a tojás sárgával. Közben forraljuk fel a maradék tejet a van.cukorral és a cukor felével. Ha felforrt, lassan öntsük hozzá a pudingporos tejhez, és gőz fölött sűrítsük be.
Kemény habot készítsünk a tojásfehérjéből és a cukorból, majd egy keveset öntsünk bele a sárga pudingból, és egyneműsítsük. Utána hozzá lehet keverni a többi krémet is. Felhasználásig tegyük hűtőbe.

Hab:
A tejszínből kemény habot verünk, beletesszük a cukrot, a zselatinport, a kakaót és a van. cukrot. Hűtőbe tesszük.

Ha a krém kihűlt, nyomózsákba tesszük, és a fánkok aljára csíkot húzunk belőle. A tejszínhabot is zsákba tesszük, és ezt rárétegezzük a krémre. Ha készen van, feltesszük a "kalapokat".

Alternatív elkészítés

A tészta sütésekor fokozottan figyeljünk, mert könnyen összeesik ha nem megfelelően sütjük.
Ekler Ekler

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
63 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
55 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!