Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Szilvás-csokis képviselőfánk

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Szilvás-csokis képviselőfánk
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Égetett tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Képviselőfánkok , Egyéb sütemények

Hozzávalók

kb. 12 darabhoz

Égetett tésztához

Krémhez

Elkészítés

Előkészítés

A krémhez a pudingot a tasakon lévő használati utasítás szerint elkészítjük, de csak 450 ml tejjel, majd gyakori átkeverés mellett hagyjuk kihűlni. A szilvát megmossuk, lecsöpögtetjük, kimagozzuk, és vékony szeletekre vágjuk. A tepsit kivajazzuk, sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A vajat a vízzel és a sóval egy főzőedényben forrásba hozzuk, majd a tűzről levesszük. A lisztet a keményítővel, a kakaóval és a fahéjjal elkeverjük, átszitáljuk, majd a folyadékhoz egyszerre hozzáöntjük, és sima tésztává keverjük. A gömb alakban összeállt tésztát keverés közben kb. 1 percig hevítjük, majd egy keverőedénybe tesszük. A tojásokat egyenként egy konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) a tésztához keverjük. Addig adjuk hozzá a tojást, amíg a tészta erősen fénylik és a kanálról szálat húzva leszakad. A már kihűlt tésztába belekeverjük a sütőport. A tésztát csillagcsövű nyomózsákba töltjük, és az előkészített tepsibe kis háromszögeket nyomunk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 200 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 4-5. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 25 perc

Fontos! A sütő ajtaját az első 15 percben nem szabad kinyitni, különben a sütemény összeesik.

A képviselőfánkot a tepsiből kivéve egy sütőrácsra helyezzük, és mindegyik tetejét azonnal levágjuk.

A pudingot átkeverjük, hozzákeverjük a krémlikőrt, a mogyorót, a fahéjat és a habfixálót. A pudingos krémet a fánkok alsó felén egyenletesen elosztjuk, a krémet a szilvaszeletekkel befedjük, majd a fánk felső részét a szilvaszeletekre borítjuk.
Ízlés szerint porcukorral meghintve tálaljuk.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!