Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Vaníliás-mákos fánkgolyó

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Vaníliás-mákos fánkgolyó
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Égetett tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Képviselőfánkok , Egyéb sütemények

Hozzávalók

kb. 24 darabhoz

Tésztához

  • 125 ml víz
  • 25 g Rama
  • 1 csipet só
  • 70 g búzaliszt
  • 20 g darált mák
  • 3 tojás (közepes méretű)
  • 1 késhegynyi Dr. Oetker Sütőpor

Krémhez

Ezenkívül

  • Porcukor a díszítéshez

Elkészítés

Előkészítés

A tepsit (kb. 30 x 40 cm) sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A vizet a Ramával és a sóval egy főzőedényben felolvasztjuk. A lisztet és a mákot egy adagban hozzákeverjük, és mérsékelt tűzőn addig keverjük, míg a tészta egy gombóccá összeáll és elválik az edény falától (kb. 1-2 perc). Majd a tűzről levéve 2 tojást egyenként a konyhai robotgép legmagasabb fokozatán a tésztához keverjük. Az utolsó tojást felverjük, és csak annyit keverünk a tésztához, hogy az szép fényes legyen. (Akkor jó, ha nehezen cseppen le a habverőről.) Hagyjuk kihűlni. Végül a sütőport a kihűlt tésztához keverjük.

A tésztát nagyobb átmérőjű csillagcsövű habzsákba töltjük, majd az előkészített tepsibe egymástól kellő távolságra (kb. 4 cm) kb. 2 cm átmérőjű halmokat nyomunk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsültjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 4-5. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 22-25 perc

A megsült fánkokat sütőrácsra helyezzük, és hűlni hagyjuk. A Házi Krémes krémet a tasakon lévő használati utasítás alapján elkészítjük, majd habzsákba töltjük. A fánkokat a habcső segítségével a krémmel megtöltjük, majd tálalásig hűtőszekrénybe helyezzük. Porcukorral meghintve kínáljuk.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!