Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Gesztenyès kèpviselőfànk

Nikol receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1967-nikol
Gesztenyès kèpviselőfànk
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Égetett tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Képviselőfánkok , Egyéb sütemények

Hozzávalók

Fànk Tèszta

  • 250 ml tej vagy növènyi tej
  • 100 gr vaj vagy kókuszzsìr
  • 140 gr liszt
  • 4 tojàs
  • 1 csipet só

Krèm

  • 50 dkg gesztenye pürèsìtve ( mirelit is jó)
  • 2 dl tejszìn
  • 5 dkg vaj
  • 2-4 cl rum
  • 3-4 ek cukor vagy èdesìtő
  • 0,5 dl forró vìz
  • 1 kiskanàl vanilia kivonat
Nikol Nikol receptje

Elkészítés

Tèszta

A tejet, vajat a sóval felforraljuk, a lisztet beleszórjuk ès folyton keverve kicsit lesütjük . Ha az edèny aljàn vèkony rètegben odakap a liszt akkor màr jó.
Hagyjuk hűlni. Àttehetjük egy màsik edènybe, úgy gyorsabb.
Ha màr langyos, egyesèvel hozzàkdverjük a tojàsokat, mindegyik közt nagyon alaposan habverővel keverjük el.
Majd habzsàkból 20 kerek rózsa alakot nyomunk.
200 'C fokon sütjük 10-15 percig majd 120 'C fokon tovàbbi 15 percig.
Sütőben hagyjuk hűlni.
A fànkok tetejèt , kb 1/3 levàgjuk, töltjük.

Krèm

A gesztenyèből 10 dkg fèlreteszünk a dìszìtèshez.
A cukrot forró vìzzel leöntjük addig keverjük mìg felolvad.
Hozzàadjuk a rumot ès a 40 dkg gesztenyèhez öntjük , a làgy vajat is hozzàadjuk ès krèmesre keverjük.
A tejszìnt a vaníliàval habbà verjük.
A tejszìn felèt a gesztenyès krèmbe forgatjuk.
A krèmmel ès a tejszìnhabbal megtöltjük a kihült fànkokat.
A fèlretett gesztenyèvel dìszìtjük.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!