Eckler fánk
Hozzávalók
Tészta:
Krém:
Továbbá:
Elkészítés
Elkészítés
Majd a tűzről levéve egyenként hozzáadjuk a tojásokat, de alaposan keverjük el benne, mert különben kiikrásodik és használhatatlanná válik a tésztánk!
Csillagcsővel ellátott habzsákba töltjük és hosszúkás formákat nyomunk, egymástól megfelelő távolságban mivel minimum háromszorosára nő sütés közben.
Kevés vízzel megspricceljük a tésztánkat és 230 C-on elkezdjük sütni, majd mielőtt elkészült letesszük 210 C-ra. Az elkészült fánkok "kalapját" recés késsel levágjuk.
A krémhez a tojássárgákat a tej 20 %-ával és a sűrítő anyagokkal sima péppé keverjük. A maradék tejet és a vanília rudat felforraljuk, s a pépre öntjük. A fehérjét felverjük a cukorral és a krémhez keverjük.
Közben felverjük a tejszínhabot is, majd hozzákeverjük az átszitált kakaóport.
Csillagcsöves nyomózsákkal megtöltjük a fánkokat, először a sárga krémmel aztán a tejszínhabbal.
A tetőket olvasztott csokiba mártjuk, hagyjuk kissé megdermedni.
Végül ráhelyezzük a kalapokat és már fogyasztható is!
Eckler fánk
Hozzávalók
Tészta:
Krém:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Majd a tűzről levéve egyenként hozzáadjuk a tojásokat, de alaposan keverjük el benne, mert különben kiikrásodik és használhatatlanná válik a tésztánk!
Csillagcsővel ellátott habzsákba töltjük és hosszúkás formákat nyomunk, egymástól megfelelő távolságban mivel minimum háromszorosára nő sütés közben.
Kevés vízzel megspricceljük a tésztánkat és 230 C-on elkezdjük sütni, majd mielőtt elkészült letesszük 210 C-ra. Az elkészült fánkok "kalapját" recés késsel levágjuk.
A krémhez a tojássárgákat a tej 20 %-ával és a sűrítő anyagokkal sima péppé keverjük. A maradék tejet és a vanília rudat felforraljuk, s a pépre öntjük. A fehérjét felverjük a cukorral és a krémhez keverjük.
Közben felverjük a tejszínhabot is, majd hozzákeverjük az átszitált kakaóport.
Csillagcsöves nyomózsákkal megtöltjük a fánkokat, először a sárga krémmel aztán a tejszínhabbal.
A tetőket olvasztott csokiba mártjuk, hagyjuk kissé megdermedni.
Végül ráhelyezzük a kalapokat és már fogyasztható is!
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?