Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Képviselőfánk

FSzandi receptje https://www.sutnijo.hu/profil/6624-fszandi
Képviselőfánk
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Égetett tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Képviselőfánkok , Egyéb sütemények

Hozzávalók

  • 250 ml hideg víz
  • 250 g zsír
  • 250 g liszt
  • 1 teáskanál cukor
  • 0,5 teáskanál só
  • 3-4 tojás (egész)
  • 1 tasak Dr. Oetker Házi Krémes krém
  • 8 dl tej
  • 250 ml habtejszín
FSzandi FSzandi receptje

Elkészítés

Előkészítés

Melegítsük elő a sütőt.

A vizet, zsírt, cukrot és sót egy lábosba teszem, és elkezdem melegíteni nagy lángon. Miután elolvadt a zsír addig melegítem, míg elkezd zubogva forrni. Ekkor öntöm hozzá a lisztet. Addig főzzük, míg egy sűrű masszává, gombóccá fő össze. Ekkor vegyük le a tűzről, és hagyjuk langyosra hűlni. Ha kihűlt egyesével keverjük hozzá a tojást és kézi mixerrel alaposan keverjük el. A tojás nagyságától függ, hogy épp mennyire van szükség. Egy sűrű nokedli állagot kell elérni, ami még megtartja a formáját, de egy kicsit terül is, ha kivesszük belőle a mixert. Ha elértük a megfelelő állagot, töltsük habzsákba a tésztás és sütőpapírral bélelt tepsibe nyomjunk ugyanolyan nagyságú adagokat. Megdagadnak, így én igyekeztem nem túl közel rakni őket egymáshoz. Előmelegített sütőbe tolom, ahol először magas lángos sütöttem kb. 10 percig, majd további 10 percig visszavettem alatta a gázt. Akkor jó, ha szép aranybarna lesz a színe, és ha az alját megütögetjük kicsit, akkor az keményen koccan, hallani, hogy üreges a belseje.
Én igyekeztem nem túl nagy adagokat csinálni, így kaptam kb. 30 darab fánkot.

Tálalás

Én tejszínhabot is tettem rá, de elegendő a krém is. A tetejét megszórhatjuk porcukorral.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Én a tojás mennyiségének a felét először egy villával elkevertem, és azt öntöttem fokozatosan a masszához, miközben mixerrel kevertem. Utána már csak egyesével elkevert tojásokat csorgattam bele két részletben, hogy biztos ne legyen túl híg a tészta. Ha nincs habzsákunk, két vizes teáskanál segítségével is ki lehet adagolni a masszát.
Hallottam olyat, hogy egy kevés vizet spriccelnek a sütőbe, hogy gőz keletkezzen, és így sütik a tésztát. Én nem próbáltam ki, nekem így is szépen megsültek.

Vélemények

Fuximami

Fuximami
2013.12.18. | 20:41

Nagyon finomra sikerült, remek recept. máskor is megsütöm!!
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!