Epres echlerfánk
Hozzávalók
Epres echlerfánk
A krémhez:
a díszítéshez:
Elkészítés
Elkészítés
A tésztát félretesszük hűlni.
Ha langyos egyesével hozzákeverjük a tojásokat (gépi habverővel jó alaposan dolgozzuk el) Töltsük a tésztát habzsákba és egy zsírpapírral bélelt tepsibe nyomjunk hosszúkás formát (5 cm távolságra, sülésnél duplájára dagad). Tegyük a 200 fokos előmelegített sütőbe és 15 perc után vegyük le a hőfokot 150 fokra és süssük további 10-15 percig.
A pudinghoz a fele tejet feltesszük egy edényben melegedni, a másik felével kikeverjük a pudingport és a cukrot majd a meleg tejhez öntjük, puding sűrűségűre főzzük, hagyjuk hűlni, néha átkeverjük. A tejszínhabot felverjük és a kihűlt pudingba keverjük, és turmixolt 1-2 szem eperrel. Megtöltjük a habzsákot, és a tésztára nyomunk belőle. Rátesszük a tetejét, amit előtte levágtunk, és porcukorral megszórjuk.
Kb. 20 db fánk lesz ebből a mennyiségből. Hűtőben tároljuk.
Epres echlerfánk
Hozzávalók
Epres echlerfánk
A krémhez:
a díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A tésztát félretesszük hűlni.
Ha langyos egyesével hozzákeverjük a tojásokat (gépi habverővel jó alaposan dolgozzuk el) Töltsük a tésztát habzsákba és egy zsírpapírral bélelt tepsibe nyomjunk hosszúkás formát (5 cm távolságra, sülésnél duplájára dagad). Tegyük a 200 fokos előmelegített sütőbe és 15 perc után vegyük le a hőfokot 150 fokra és süssük további 10-15 percig.
A pudinghoz a fele tejet feltesszük egy edényben melegedni, a másik felével kikeverjük a pudingport és a cukrot majd a meleg tejhez öntjük, puding sűrűségűre főzzük, hagyjuk hűlni, néha átkeverjük. A tejszínhabot felverjük és a kihűlt pudingba keverjük, és turmixolt 1-2 szem eperrel. Megtöltjük a habzsákot, és a tésztára nyomunk belőle. Rátesszük a tetejét, amit előtte levágtunk, és porcukorral megszórjuk.
Kb. 20 db fánk lesz ebből a mennyiségből. Hűtőben tároljuk.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?