Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Epres echlerfánk

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Epres echlerfánk

2,5 dl tej
8 dkg vaj
14 dkg liszt
4 db tojás
1 csipet só

A krémhez:

1 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding eperízű
0,3 dl tej
10 dkg cukor
2 dl habtejszín

a díszítéshez:

porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tejet a vajjal és a sóval feltesszük melegedni, mikor a vaj már elolvadt hozzászórjuk a lisztet. Akkor jó, ha elválik az edény falától.
A tésztát félretesszük hűlni.
Ha langyos egyesével hozzákeverjük a tojásokat (gépi habverővel jó alaposan dolgozzuk el) Töltsük a tésztát habzsákba és egy zsírpapírral bélelt tepsibe nyomjunk hosszúkás formát (5 cm távolságra, sülésnél duplájára dagad). Tegyük a 200 fokos előmelegített sütőbe és 15 perc után vegyük le a hőfokot 150 fokra és süssük további 10-15 percig.
A pudinghoz a fele tejet feltesszük egy edényben melegedni, a másik felével kikeverjük a pudingport és a cukrot majd a meleg tejhez öntjük, puding sűrűségűre főzzük, hagyjuk hűlni, néha átkeverjük. A tejszínhabot felverjük és a kihűlt pudingba keverjük, és turmixolt 1-2 szem eperrel. Megtöltjük a habzsákot, és a tésztára nyomunk belőle. Rátesszük a tetejét, amit előtte levágtunk, és porcukorral megszórjuk.
Kb. 20 db fánk lesz ebből a mennyiségből. Hűtőben tároljuk.
Epres echlerfánk Epres echlerfánk

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!