Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Málnás hattyúk

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Málnás hattyúk

25 dkg margarin
2,5 dl víz
pici só
pici cukor
6-7 db tojás
250 g liszt

Krém:

4 dl tejszín
1 csomag mirelit málna
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A vizet és margarint a sóval, és a cukorral felforraljuk. Mérsékelve hozzáadjuk a lisztet, és kicsit pirítjuk folyamatos keverés mellett.
Még melegen keverőtálba tesszük, és egyesével hozzáadjuk a tojásokat. Fontos, hogy egyesével adjuk hozzá, és minden tojásnál külön keverjük el. Az állagát kell nézni, ha egy pici tésztát az ujjunk közé véve nyúlik, akkor jó.
Csillagcsöves zsákba téve a masszát, kinyomjuk a formát: nyomunk egy szív alakot, de úgy, hogy ne legyen üres rész benne, és ne legyen túl nagy, mert sülés közben kb. a duplájára nő. Külön nyomunk kisebb csővel S alakot, ez lesz a hattyú feje-nyaka.
220 fokon sütjük 15 percig, majd 180 fokra mérsékelve, 15-20 percig tovább sütjük.
A krémhez a tejszínt felverjük. Ha nem édesítettet vettünk, akkor ízlés szerint adunk hozzá porcukrot, és a pürésített málnát. Nem kell hozzá habfixáló, mert a gyümölcssav berántja. :)
A kihűlt szíveket félbevágjuk, ebbe nyomunk krémet, beleállítjuk a nyakat, és rátesszük a másik felét. Pici porcukorral meghintve tálaljuk.

Alternatív elkészítés

Igazából bármilyen ízű krémmel megtölthető, a formája miatt különlegesebb picit. :)
Málnás hattyúk

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
37 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!