Málnás hattyúk
Hozzávalók
Málnás hattyúk
Krém:
Elkészítés
Elkészítés
Még melegen keverőtálba tesszük, és egyesével hozzáadjuk a tojásokat. Fontos, hogy egyesével adjuk hozzá, és minden tojásnál külön keverjük el. Az állagát kell nézni, ha egy pici tésztát az ujjunk közé véve nyúlik, akkor jó.
Csillagcsöves zsákba téve a masszát, kinyomjuk a formát: nyomunk egy szív alakot, de úgy, hogy ne legyen üres rész benne, és ne legyen túl nagy, mert sülés közben kb. a duplájára nő. Külön nyomunk kisebb csővel S alakot, ez lesz a hattyú feje-nyaka.
220 fokon sütjük 15 percig, majd 180 fokra mérsékelve, 15-20 percig tovább sütjük.
A krémhez a tejszínt felverjük. Ha nem édesítettet vettünk, akkor ízlés szerint adunk hozzá porcukrot, és a pürésített málnát. Nem kell hozzá habfixáló, mert a gyümölcssav berántja. :)
A kihűlt szíveket félbevágjuk, ebbe nyomunk krémet, beleállítjuk a nyakat, és rátesszük a másik felét. Pici porcukorral meghintve tálaljuk.
Alternatív elkészítés
Málnás hattyúk
Hozzávalók
Málnás hattyúk
Krém:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Még melegen keverőtálba tesszük, és egyesével hozzáadjuk a tojásokat. Fontos, hogy egyesével adjuk hozzá, és minden tojásnál külön keverjük el. Az állagát kell nézni, ha egy pici tésztát az ujjunk közé véve nyúlik, akkor jó.
Csillagcsöves zsákba téve a masszát, kinyomjuk a formát: nyomunk egy szív alakot, de úgy, hogy ne legyen üres rész benne, és ne legyen túl nagy, mert sülés közben kb. a duplájára nő. Külön nyomunk kisebb csővel S alakot, ez lesz a hattyú feje-nyaka.
220 fokon sütjük 15 percig, majd 180 fokra mérsékelve, 15-20 percig tovább sütjük.
A krémhez a tejszínt felverjük. Ha nem édesítettet vettünk, akkor ízlés szerint adunk hozzá porcukrot, és a pürésített málnát. Nem kell hozzá habfixáló, mert a gyümölcssav berántja. :)
A kihűlt szíveket félbevágjuk, ebbe nyomunk krémet, beleállítjuk a nyakat, és rátesszük a másik felét. Pici porcukorral meghintve tálaljuk.
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?