Képviselőfánk
Hozzávalók
Kb. 20db képviselőfánkhoz:
Sárga krémhez:
Elkészítés
Elkészítés
A pudingport simára keverem a hideg tej kétharmad részével, és a tojássárgájával.
A tojásfehérjéket a cukor kétharmad részével kemény habbá verem.
A maradék tejet és a cukrot a vaníliás cukorral együtt felforralom, és leforrázom vele a pudingkrémet, majd jól összekeverem.
Ezután állandó keverés mellett kb. 3-4 perc alatt sűrűre főzöm. A tűzről levéve gyorsan hozzákeverem a felvert tojásfehérjét.
Amíg hűl, addig megsütöm a fánkokat.
A vizet, a margarint, a sót és a cukrot egy tálban felforralom, majd állandó keverés mellett beleszórom a lisztet. Ekkor leveszem a tűzről, és egyenként hozzákeverem a tojásokat a masszához.
Sütőpapírral bélelt tepsire nyomózsákból ringló nagyságú tésztagömböket nyomok, egymástól nagyobb távolságra, ugyanis legalább háromszorosára nőnek a fánkok.
Nagyon fontos, hogy az első 15 percben ne nyissuk ki a sütőajtaját.
A ki hűlt fánkok tetejét levágom, és töltöm a krémmel, majd a tetejét visszahelyezve megszórom porcukorral.
Alternatív elkészítés
Képviselőfánk
Hozzávalók
Kb. 20db képviselőfánkhoz:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A pudingport simára keverem a hideg tej kétharmad részével, és a tojássárgájával.
A tojásfehérjéket a cukor kétharmad részével kemény habbá verem.
A maradék tejet és a cukrot a vaníliás cukorral együtt felforralom, és leforrázom vele a pudingkrémet, majd jól összekeverem.
Ezután állandó keverés mellett kb. 3-4 perc alatt sűrűre főzöm. A tűzről levéve gyorsan hozzákeverem a felvert tojásfehérjét.
Amíg hűl, addig megsütöm a fánkokat.
A vizet, a margarint, a sót és a cukrot egy tálban felforralom, majd állandó keverés mellett beleszórom a lisztet. Ekkor leveszem a tűzről, és egyenként hozzákeverem a tojásokat a masszához.
Sütőpapírral bélelt tepsire nyomózsákból ringló nagyságú tésztagömböket nyomok, egymástól nagyobb távolságra, ugyanis legalább háromszorosára nőnek a fánkok.
Nagyon fontos, hogy az első 15 percben ne nyissuk ki a sütőajtaját.
A ki hűlt fánkok tetejét levágom, és töltöm a krémmel, majd a tetejét visszahelyezve megszórom porcukorral.
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?