Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Szilvás-fahéjas képviselőfánk

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Szilvás-fahéjas képviselőfánk
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Égetett tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Képviselőfánkok , Egyéb sütemények

Hozzávalók

kb. 20 darabhoz

Tésztához

  • 100 g zsír vagy margarin
  • 250 ml víz
  • 200 g liszt
  • 5 tojás
  • csipetnyi só

Krémhez

Díszítéshez

  • 1 teáskanál víz
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 evőkanál porcukor

Elkészítés

Előkészítés

A tepsit (kb. 30 x 40 cm) sütőpapírral kibéleljük.. A sütőt előmelegítjük kb. 180°C fokra, ha már jó forró, csak akkor szabad a tésztát betenni. Fontos!! A sütőt mind addig nem szabad kinyitni, míg a tészta teljesen meg nem sült.

Elkészítés

A tésztához a zsiradékot felolvasztjuk és a vízhez adjuk. Együtt felforraljuk és beletesszük a sót. Félrehúzva a tűzről az összes lisztet egyszerre beleöntjük és gyors mozdulatokkal elkezdjük keverni. Visszatesszük a tűzre és addig kevergetjük, míg nem áll össze egy nagy masszává.

Mikor kész, akkor levesszük a tűzről és átöntjük egy másik tálba. Mindig csak 1 tojást keverünk hozzá a masszához és ezt megismételjük mind az 4 tojással.

Egy tepsibe sütőpapírt teszünk és két teáskanál segítségével diónyi halmokat formázunk a masszából. kb. 20-25 db A fánkocskákat legalább 20 percig pihentetjük.

Alsó-felső sütés: kb.180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: 2-3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 35-40 perc

Majd levesszük a hőfokot 90 °C fokra, ekkor már csak kb. 5-10 percig szárítjuk a tésztát.

Mikor a sütőből kivesszük őket azonnal, még melegen le kell vágni a fánkok „kalapjait” és sütőrácson hűlni hagyjuk.

A fahéjat a szilvalekvárhoz keverjük, majd a képviselőfánk alsó részét megkenjük vele. A házi krémes krémet a tasakon szereplő útmutató alapján elkészítjük, a kész krémet habzsákba töltjük, és a képviselőfánkok alsó részére nyomjuk (nyomózsák helyett evőkanalat is használhatunk).

A képviselőfánk „kalapját” a krémmel töltött képviselőfánkra helyezzük. Díszítéshez a porcukrot a fahéjjal és a vízzel elkeverjük, és a mázat egy kiskanállal a képviselőfánkok tetejére csurgatjuk. Tálalásig hűtőszekrényben tároljuk.

Vélemények

MARCSULA

MARCSULA
2014.11.30. | 17:26

Nagyon finom lett.A télire eltett nyers szilvával készítettem.A tejszínnel nagyon finom.Többször el fogom készíteni!
nokedli1986

nokedli1986
2013.12.23. | 20:52

A tésztával nagyon kell vigyázni, hogy ne essen össze. Nem szabad rányitni a sütőajtót. De megéri a fáradozást, nagyon finom.
Csellenge

Csellenge
2013.12.23. | 17:03

Finom és szép is ;)
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!