Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tejszínes képviselőfánk

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

2 dl víz
13 dkg liszt
5 dkg zsír
7 dkg margarin
pici só
6 db tojássárga
3 tojás

Krémhez:

6 dl víz
20 dkg cukor
2 dl tojásfehérje (kb. 5-6 darab)
4 dl hulala

dobos cukorhoz:

20 dkg cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tésztához a vizet a sóval, a zsírral, a margarinnal felforraljuk. Majd hozzáadjuk állandó kevergetés mellett a lisztet, és addig főzzük, amíg az edény oldalától elválik.
Átöntjük egy másik edénybe és a tojásokat és a tojássárgákat apránként belekeverjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe kis halmokat készítünk csillagcsöves nyomózsákból, kissé távolabb egymástól, mert sütés közben megnőnek. 200 fokon hőlégkeveréses sütőben 25 perc alatt megsütjük.
A krémhez a tojásfehérjét 12 dkg cukorral habbá verjük, közben a többi cukorral a vízben megfőzzük a pudingport. Majd forrón a fehérjehabhoz keverjük. A fánkok tetejét levágjuk és a meleg krémmel megtöltjük.
Amíg kihűlnek, addig elkészítjük a cukros tetőket.
A cukrot egy lábasban megolvasztjuk, majd mikor még nagyon világos levesszük, és lassan kevergetjük, amikor kissé már kezd megkötni óvatosan belemártjuk a levágott tetőket a cukorba és sütőpapíros tepsire tesszük. Ha marad még cukor, de már kissé megkeményedett, picit visszatesszük a tűzre, amíg kissé megolvad, és fakanállal megcsurgatjuk a már bevont kalapokat.
A krém tetejére tesszük a felvert hulalát nyomózsákból, majd a kihűlt tetőket is ráhelyezzük.

Tálalás

Kb. 20 darab

Tárolás

Hűtőben.
Tejszínes képviselőfánk Tejszínes képviselőfánk Tejszínes képviselőfánk

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
19 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
51 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!