Képviselőfánk
Hozzávalók
Tészta:
Vanília krém:
Elkészítés
Elkészítés
Aztán hozzáadom a tojásokat és ezzel is kiverem, amíg sima, fényes, közepesen lágy tészta lesz.
Sütőpapírral bélelt tepsibe kis halmokat rakok, 4 cm-re egymástól. 180 fokra (gázsütőnél 6-os fokozat) előmelegített sütőbe teszem. 25 percig sütöm, amikor szép aranybarnák lesznek, rácsra teszem őket hűlni.
A vaníliakrémhez a cukrot a keményítővel, a vanília kivonattal és egy kevés tejjel simára keverem, majd hozzáadom a többi tejet és folyamatosan kevergetve felfőzöm, és hozzáadom a tojások sárgáját. Majd hagyom kihűlni.
Amikor kihűltek a fánkok és a krém is, akkor elkezdem megtölteni a fánkokat.
Tálalás
Alternatív elkészítés
Képviselőfánk
Hozzávalók
Tészta:
Vanília krém:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Aztán hozzáadom a tojásokat és ezzel is kiverem, amíg sima, fényes, közepesen lágy tészta lesz.
Sütőpapírral bélelt tepsibe kis halmokat rakok, 4 cm-re egymástól. 180 fokra (gázsütőnél 6-os fokozat) előmelegített sütőbe teszem. 25 percig sütöm, amikor szép aranybarnák lesznek, rácsra teszem őket hűlni.
A vaníliakrémhez a cukrot a keményítővel, a vanília kivonattal és egy kevés tejjel simára keverem, majd hozzáadom a többi tejet és folyamatosan kevergetve felfőzöm, és hozzáadom a tojások sárgáját. Majd hagyom kihűlni.
Amikor kihűltek a fánkok és a krém is, akkor elkezdem megtölteni a fánkokat.
Tálalás
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?