Tejszínes képviselőfánk
Hozzávalók
tésztához:
krémhez:
másik krém:
tetejére:
Elkészítés
Elkészítés
Egy tálba beletesszük a zsírt, a vizet, a sót és a cukrot.
Egy erősebb habverővel keverés mellett forráspontig hevítjük. (csak 1-et forrhat)
Hozzáöntjük a lisztet, addig keverjük nyílt lángon, amíg a tészta össze nem áll.
Levesszük a tűzről, egyesével hozzákeverjük a tojásokat.
Zsírozott, lisztezett sütőlemezre sima csöves nyomózsákból félgömböket formázunk.
230°C-on sütjük gőzös térben.
Olyan távol nyomjuk őket a sütőlemezre, hogy térfogatuk a 3×-ra nő.
Krém:
Nagyobb tálba beletesszük a pudingport, majd ezt pici hideg tejjel simára keverjük.
Beletesszük a tojássárgáját. Habverővel ezt is simára keverjük.
Egy edénybe beleöntjük a maradék tejet, a cukor felét és a vaníliát.
Habverővel elkeverjük, hogy a cukor elolvadjon a tejben, majd felforraljuk.
Mielőtt elkezd forrni, a tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a megmaradt cukrot.
A tálban folyamatosan keverve a krémporos masszánkat, nyakon öntjük a felforrt tejjel, majd visszamegyünk a gázra, s besűrűsödésig főzzük.
Laza mozdulatokkal, több részletben hozzákeverjük a fehérje habot is. Megfőzzük.
Másik krém:
A habtejszínt kemény habbá verjük.
Mikor megsültek a fánkok, levágjuk a tetejüket (lekalapoljuk), csillagcsöves nyomózsákból félig feltöltjük a pudingos krémmel, a másik felét a tejszínhab teszi ki.
Tetejére:
A cukrot feltesszük olvadni egy pici citromlével.
Mikor megolvadt, a már levágott kalapok tetejét óvatosan belemártjuk, majd megdermedés előtt belemártjuk a szeletelt mandulás tálba is.
Ráhelyezzük a fánkokra a saját kis kalapjukat.
Tejszínes képviselőfánk
Hozzávalók
tésztához:
krémhez:
másik krém:
tetejére:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Egy tálba beletesszük a zsírt, a vizet, a sót és a cukrot.
Egy erősebb habverővel keverés mellett forráspontig hevítjük. (csak 1-et forrhat)
Hozzáöntjük a lisztet, addig keverjük nyílt lángon, amíg a tészta össze nem áll.
Levesszük a tűzről, egyesével hozzákeverjük a tojásokat.
Zsírozott, lisztezett sütőlemezre sima csöves nyomózsákból félgömböket formázunk.
230°C-on sütjük gőzös térben.
Olyan távol nyomjuk őket a sütőlemezre, hogy térfogatuk a 3×-ra nő.
Krém:
Nagyobb tálba beletesszük a pudingport, majd ezt pici hideg tejjel simára keverjük.
Beletesszük a tojássárgáját. Habverővel ezt is simára keverjük.
Egy edénybe beleöntjük a maradék tejet, a cukor felét és a vaníliát.
Habverővel elkeverjük, hogy a cukor elolvadjon a tejben, majd felforraljuk.
Mielőtt elkezd forrni, a tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a megmaradt cukrot.
A tálban folyamatosan keverve a krémporos masszánkat, nyakon öntjük a felforrt tejjel, majd visszamegyünk a gázra, s besűrűsödésig főzzük.
Laza mozdulatokkal, több részletben hozzákeverjük a fehérje habot is. Megfőzzük.
Másik krém:
A habtejszínt kemény habbá verjük.
Mikor megsültek a fánkok, levágjuk a tetejüket (lekalapoljuk), csillagcsöves nyomózsákból félig feltöltjük a pudingos krémmel, a másik felét a tejszínhab teszi ki.
Tetejére:
A cukrot feltesszük olvadni egy pici citromlével.
Mikor megolvadt, a már levágott kalapok tetejét óvatosan belemártjuk, majd megdermedés előtt belemártjuk a szeletelt mandulás tálba is.
Ráhelyezzük a fánkokra a saját kis kalapjukat.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?