Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tejszínes képviselőfánk

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

tésztához:

10 dkg zsír
10 dkg liszt
10 dl víz
csipet só
csipet cukor
4 egész tojás

krémhez:

10 dl tej
3 dkg kristálycukor
1 tojás
negyed vanília rúd

másik krém:

cukrozott habtejszín

tetejére:

pár kanál cukor
pici citromlé
pirított, szeletelt mandula
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Tészta:
Egy tálba beletesszük a zsírt, a vizet, a sót és a cukrot.
Egy erősebb habverővel keverés mellett forráspontig hevítjük. (csak 1-et forrhat)
Hozzáöntjük a lisztet, addig keverjük nyílt lángon, amíg a tészta össze nem áll.
Levesszük a tűzről, egyesével hozzákeverjük a tojásokat.
Zsírozott, lisztezett sütőlemezre sima csöves nyomózsákból félgömböket formázunk.
230°C-on sütjük gőzös térben.
Olyan távol nyomjuk őket a sütőlemezre, hogy térfogatuk a 3×-ra nő.
Krém:
Nagyobb tálba beletesszük a pudingport, majd ezt pici hideg tejjel simára keverjük.
Beletesszük a tojássárgáját. Habverővel ezt is simára keverjük.
Egy edénybe beleöntjük a maradék tejet, a cukor felét és a vaníliát.
Habverővel elkeverjük, hogy a cukor elolvadjon a tejben, majd felforraljuk.
Mielőtt elkezd forrni, a tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a megmaradt cukrot.
A tálban folyamatosan keverve a krémporos masszánkat, nyakon öntjük a felforrt tejjel, majd visszamegyünk a gázra, s besűrűsödésig főzzük.
Laza mozdulatokkal, több részletben hozzákeverjük a fehérje habot is. Megfőzzük.
Másik krém:
A habtejszínt kemény habbá verjük.
Mikor megsültek a fánkok, levágjuk a tetejüket (lekalapoljuk), csillagcsöves nyomózsákból félig feltöltjük a pudingos krémmel, a másik felét a tejszínhab teszi ki.
Tetejére:
A cukrot feltesszük olvadni egy pici citromlével.
Mikor megolvadt, a már levágott kalapok tetejét óvatosan belemártjuk, majd megdermedés előtt belemártjuk a szeletelt mandulás tálba is.
Ráhelyezzük a fánkokra a saját kis kalapjukat.
Tejszínes képviselőfánk Tejszínes képviselőfánk Tejszínes képviselőfánk

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
64 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!