Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tejszínes képviselőfánk eper dzsemmel

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

A tésztához:

8 dkg zsír
15 kanál víz
20 dkg liszt (fele rétesliszt)
csipetnyi só
4 tojás

Krém:

8 dl tej
4 dl tejszín
eperdzsem
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A tepsit kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A tésztához a zsírt felolvasztjuk, és a vízhez adjuk. Együtt felforraljuk, és beletesszük a sót. Félrehúzva a tűzről az összes lisztet egyszerre beleöntjük, és gyors mozdulatokkal elkezdjük keverni. Visszatesszük a tűzre, és addig kevergetjük, míg nem áll össze egy nagy masszává.
Mikor ez kész, levesszük a tűzről és átöntjük egy másik tálba. Mindig csak 1 tojást keverünk hozzá a masszához, és ezt megismételjük mind a 4 tojással.
Egy tepsibe sütőpapírt teszünk, és két teáskanál segítségével kis halmokat formálunk a masszából. 1 órát pihentetjük.
A sütőt előmelegítjük 180 c° fokra, ha már jó forró, csak akkor szabad a tésztát betenni. Fontos! 15 percen keresztül nem szabad a hőfokon állítani, és a sütés végéig a sütőt sem szabad kinyitni, mert összeesik a tészta. 15 perc után mérsékelni kell a hőfokot. 80 c° fokra, és így sütni (szárítani) tovább 20 percig. Mikor a sütőből kivesszük őket, azonnal, még melegen levágjuk a kalapjukat, mert ha később tesszük ezt meg, már nagyon kiszárad a tészta és hamar törnek.
A krémes krém porból elkészítjük a krémet. A tejszínt a vaníliával felverjük. A felét belekeverjük a krémes krémbe. Félig megtöltjük a fánkokat, majd rakunk bele egy jó evőkanál eperdzsemet, majd ismét krémet teszünk bele, ismét egy kis dzsem. A tetejére tejszínt nyomunk habzsákból, rátesszük a tetőket.

Tálalás

20 db lesz belőle.
Tejszínes képviselőfánk eper dzsemmel

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
7 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!