Tejszínes képviselőfánk eper dzsemmel
Hozzávalók
A tésztához:
Krém:
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
Mikor ez kész, levesszük a tűzről és átöntjük egy másik tálba. Mindig csak 1 tojást keverünk hozzá a masszához, és ezt megismételjük mind a 4 tojással.
Egy tepsibe sütőpapírt teszünk, és két teáskanál segítségével kis halmokat formálunk a masszából. 1 órát pihentetjük.
A sütőt előmelegítjük 180 c° fokra, ha már jó forró, csak akkor szabad a tésztát betenni. Fontos! 15 percen keresztül nem szabad a hőfokon állítani, és a sütés végéig a sütőt sem szabad kinyitni, mert összeesik a tészta. 15 perc után mérsékelni kell a hőfokot. 80 c° fokra, és így sütni (szárítani) tovább 20 percig. Mikor a sütőből kivesszük őket, azonnal, még melegen levágjuk a kalapjukat, mert ha később tesszük ezt meg, már nagyon kiszárad a tészta és hamar törnek.
A krémes krém porból elkészítjük a krémet. A tejszínt a vaníliával felverjük. A felét belekeverjük a krémes krémbe. Félig megtöltjük a fánkokat, majd rakunk bele egy jó evőkanál eperdzsemet, majd ismét krémet teszünk bele, ismét egy kis dzsem. A tetejére tejszínt nyomunk habzsákból, rátesszük a tetőket.
Tálalás
Tejszínes képviselőfánk eper dzsemmel
Hozzávalók
A tésztához:
Krém:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
Mikor ez kész, levesszük a tűzről és átöntjük egy másik tálba. Mindig csak 1 tojást keverünk hozzá a masszához, és ezt megismételjük mind a 4 tojással.
Egy tepsibe sütőpapírt teszünk, és két teáskanál segítségével kis halmokat formálunk a masszából. 1 órát pihentetjük.
A sütőt előmelegítjük 180 c° fokra, ha már jó forró, csak akkor szabad a tésztát betenni. Fontos! 15 percen keresztül nem szabad a hőfokon állítani, és a sütés végéig a sütőt sem szabad kinyitni, mert összeesik a tészta. 15 perc után mérsékelni kell a hőfokot. 80 c° fokra, és így sütni (szárítani) tovább 20 percig. Mikor a sütőből kivesszük őket, azonnal, még melegen levágjuk a kalapjukat, mert ha később tesszük ezt meg, már nagyon kiszárad a tészta és hamar törnek.
A krémes krém porból elkészítjük a krémet. A tejszínt a vaníliával felverjük. A felét belekeverjük a krémes krémbe. Félig megtöltjük a fánkokat, majd rakunk bele egy jó evőkanál eperdzsemet, majd ismét krémet teszünk bele, ismét egy kis dzsem. A tetejére tejszínt nyomunk habzsákból, rátesszük a tetőket.
Tálalás
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?