Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Tejszínes képviselőfánk eper dzsemmel

MARCSULA receptje https://www.sutnijo.hu/profil/9097-marcsula
Tejszínes képviselőfánk eper dzsemmel
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Égetett tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Képviselőfánkok , Egyéb sütemények

Hozzávalók

A tésztához

  • 8 dkg zsír
  • 15 kanál víz
  • 20 dkg liszt (fele rétesliszt)
  • csipetnyi só
  • 4 tojás

Krém

MARCSULA MARCSULA receptje

Elkészítés

Előkészítés

A tepsit kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.

A tésztához a zsírt felolvasztjuk, és a vízhez adjuk. Együtt felforraljuk, és beletesszük a sót. Félrehúzva a tűzről az összes lisztet egyszerre beleöntjük, és gyors mozdulatokkal elkezdjük keverni. Visszatesszük a tűzre, és addig kevergetjük, míg nem áll össze egy nagy masszává.
Mikor ez kész, levesszük a tűzről és átöntjük egy másik tálba. Mindig csak 1 tojást keverünk hozzá a masszához, és ezt megismételjük mind a 4 tojással.
Egy tepsibe sütőpapírt teszünk, és két teáskanál segítségével kis halmokat formálunk a masszából. 1 órát pihentetjük.
A sütőt előmelegítjük 180 c° fokra, ha már jó forró, csak akkor szabad a tésztát betenni. Fontos! 15 percen keresztül nem szabad a hőfokon állítani, és a sütés végéig a sütőt sem szabad kinyitni, mert összeesik a tészta. 15 perc után mérsékelni kell a hőfokot. 80 c° fokra, és így sütni (szárítani) tovább 20 percig. Mikor a sütőből kivesszük őket, azonnal, még melegen levágjuk a kalapjukat, mert ha később tesszük ezt meg, már nagyon kiszárad a tészta és hamar törnek.
A krémes krém porból elkészítjük a krémet. A tejszínt a vaníliával felverjük. A felét belekeverjük a krémes krémbe. Félig megtöltjük a fánkokat, majd rakunk bele egy jó evőkanál eperdzsemet, majd ismét krémet teszünk bele, ismét egy kis dzsem. A tetejére tejszínt nyomunk habzsákból, rátesszük a tetőket.

Tálalás

20 db lesz belőle.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!