Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Vaníliás profiterol

monci1977 receptje https://www.sutnijo.hu/profil/2435-monci1977
Vaníliás profiterol
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Égetett tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Profiterolok , Egyéb sütemények

Hozzávalók

Tésztához

  • 250 mi víz
  • 100 g vaj
  • 160 g liszt
  • csipet só
  • 4-5 tojás

Krémhez

monci1977 monci1977 receptje

Elkészítés

Elkészítés

A vizet a vajjal és egy csipet sóval melegítsük fel. Ha felforrt adjuk hozzá a lisztet és addig keverjük, míg el nem válik az edény falától. Ha kihűlt egyesével keverjük bele a tojásokat és laza buborékos tésztát kapunk. Nyomózsákba töltjük és kis halmokat nyomunk a sütőpapírral bélelt tepsibe. Hagyjunk helyet a halmok között, mert a tésztasütés közben megdagad. Előmelegített sütőben 200 fokon 15 perc alatt megsütjük.
A krém hozzávalóit habverővel jó habosra kikeverjük. Nyomózsákba töltjük és a kis fánkocskákba töltjük.
Kerek süteményestálra halmozzuk és rácsurgatunk egy tábla olvasztott étcsokoládét.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!