Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Profiterol karamellás tejszínhabbal

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Profiterol karamellás tejszínhabbal
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Égetett tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Profiterolok , Egyéb sütemények

Hozzávalók

kb. 30 darabhoz

Sütőlemezhez

  • némi zsiradék
  • sütőpapír

Karamellás tejszínhabhoz

Égetett tésztához

Díszítéshez

  • porcukor

Elkészítés

Előkészítés:

Karamellás tejszínhab

A cukrot egy lábasban közepes lángon megolvasztjuk, karamellizáljuk. 200 ml tejszínt hozzáadunk, és folyamatos keverés mellett, közepes lángon felfőzzük. A karamellás tejszínt tálba öntjük, és legalább 5 órára (vagy még jobb, ha egy teljes éjszakára) hűtőbe tesszük.

A sütőlemezt kikenjük zsiradékkal, és ráhelyezzük a sütőpapírt. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés:

Égetett tészta:

A vizet a vajjal vagy margarinnal és a sóval egy kis lábasban felforraljuk. Az edényt lehúzzuk a tűzről. A lisztet a keményítővel összekeverjük, átszitáljuk, és egyszerre a forró folyadékhoz adjuk. Az egészet egy kanállal sima tésztává keverjük. Visszahelyezzük a tűzre, és folyamatos keverés mellett 1 percen át melegítjük („égetjük”). Ezután keverőtálba tesszük. Konyhai robotgéppel (dagasztóspirállal), a legmagasabb fokozaton hozzádolgozunk 2 tojást egyesével, egymást követően. Az utolsó tojást elhabarjuk, és csak annyit adunk a tésztához, amennyit felvesz: sűrű, csillogó felszínű tésztát kell kapnunk. Hagyjuk kihűlni. A sütőport csak hűlés után keverjük hozzá.

A tésztát sima csővel ellátott habzsákba (8 mm Ø) töltjük. A sütőlemezre kis halmokat nyomunk, és a sütő középső részében megsütjük. Figyelem: A sütési idő első 15 perce alatt a sütőajtót semmiképpen se nyissuk ki, mert a sütemény összeesik.

Alsó-felső sütés: 200 °C
Légkeveréses sütés: 180 °C
Sütési idő: kb. 20 perc

A süteményeket a sütőpapírral együtt rácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.

Töltelék:

A karamellás tejszínt keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a többi tejszínt és a habfixálót, és konyhai robotgéppel (habverővel) kemény habbá verjük. A tölteléket sima vagy csillag csővel ellátott habzsákba (8 mm Ø) töltjük. Minden egyes profiterol aljába a habzsák csövével kis lyukat nyomunk, majd megtöltjük a tejszínnel.

Díszítés:

A profiterolokat megszórjuk porcukorral.

Javaslatok, alternatív elkészítés

A profiterolokat friss bogyós gyümölcsökkel is tálalhatjuk.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!