Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Profiterol

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

a tésztához:

7 dkg liszt
5 dkg vaj
2 tojás
1 dl víz
csipet só

a töltelékhez:

3 evőkanál kristálycukor
4 dl tej
1 evőkanál margarin

a csokikrémhez:

20 dkg étcsokoládé
3 dkg vaj
1 dl tej

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Melegítsd elő a sütőt 160 fokon.

Elkészítés

A vizet forrald fel, tedd bele a vajat és a sót, szitáld bele a lisztet, és keverd össze. Húzd le a tűzről, majd add hozzá a tojásokat is. Két teáskanál segítségével, egy kivajazott sütőlapra rakj ki kb. 25 dió nagyságú halmot. Süsd meg 160 fokon világos aranybarnára, majd hagyd kihűlni. Ollóval fúrj kis lyukat beléjük.
A pudingot a tejjel és cukorral főzd sűrűre majd a végén keverd bele a margarint, hagyd kihűlni ezután töltsd a habzsákba. A fúrt lyukakat töltsd meg vele.
A tejbe tördeld bele a csokit, majd melegítsd meg, és keverd hozzá a vajat. A tésztákat öntsd le ezzel az öntettel.

Tálalás

4 személyre.

Tárolás

Hűtőben.
Profiterol

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!