Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Profiterol

Mazsolám receptje https://www.sutnijo.hu/profil/9400-mazsolam
Profiterol
Elkészítési nehézség: Nehéz
Kategória: Égetett tészták , Édes sütemények , Mártások, szószok, pürék
Másodlagos kategória: Profiterolok , Egyéb sütemények , Szószok

Hozzávalók

  • 12,5 dkg víz
  • 5 dkg margarin
  • 10 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 4 ek. cukor
  • 3 db tojássárgája
  • 2 pohár tej
  • 2 ek. reszelt csoki
  • 1 kk. liszt
  • 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
Mazsolám Mazsolám receptje

Elkészítés

Előkészítés

A krémet és a csokiöntetet korábban is elkészíthetjük, hiszen ki kell hűlnie.

Égetett tészta: 125 g víz, 50 g margarin, 75 g liszt, 2 tojás. A vizet a margarinnal kis edénybe tesszük, és felmelegítjük. Amikor felforr a víz, levesszük a tűzről, és hozzákeverjük a lisztet. Fakanállal, és nem habverővel! Visszatesszük a tűzre, és addig kevergetjük, míg gombóccá nem áll össze. Ez kb. 2-3 perc folyamatos keverés. Akkor jó, amikor serceg. Hagyjuk kihűlni a tésztát. Egyesével beledolgozzuk a tojást. Én a habverőgép dagasztó "kanalait" használom, eredetileg fakanállal kellene, de az nagyon melós.
Amikor jól eldolgoztuk a tojásokat, habzsákba töltjük és sütőpapírra kis halmokat nyomunk. 250 fokon, 10-15 percig sütjük.
Krém: 1 darab tojássárgája, 1 evőkanál cukor, 1 evőkanál liszt, 1 pohár tej.
A cukrot keverjük el a sárgájával. Tegyük bele a lisztet is. Melegítsük fel a tejet, amikor már majdnem forr, habverővel keverjük a többihez. Tegyük fel a gázra, és folyamatosan kevergessük. Forrás után, még 5 percig főzzük. Majd hűtsük ki.
Csokimáz: a csokit olvasszuk fel néhány csepp tejjel. Tegyünk egy lábasba 2 darab tojássárgáját, 2 evőkanál cukrot, és 1 evőkanál lisztet, majd 1 pohár forró tejet. Ebből is főzzünk sűrűbb krémet, de ne hagyjuk teljesen felforrni. Tegyük bele a vaníliás cukrot, adjuk hozzá a csokit, és öntsük egy kerámiatálba. Hagyjuk kihűlni.
A krémet töltsük habzsákba, és annak a segítségével töltsük meg a golyókat. Tálalásnál öntsük le csokimázzal.

Tálalás

Nem szoktam számolni a golyókat, mert a mennyiség attól függ, hogy mekkorákat készítünk! De általában 6 adagra szoktam elosztani.

Tárolás

Öntet nélkül, dobozban, hűtőben pár napig eláll.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Én csokiöntettel szoktam tálalni, de karamellel is meglocsolhatjuk.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!