Profiterol
Hozzávalók
Profiterol
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
Amikor jól eldolgoztuk a tojásokat, habzsákba töltjük és sütőpapírra kis halmokat nyomunk. 250 fokon, 10-15 percig sütjük.
Krém: 1 darab tojássárgája, 1 evőkanál cukor, 1 evőkanál liszt, 1 pohár tej.
A cukrot keverjük el a sárgájával. Tegyük bele a lisztet is. Melegítsük fel a tejet, amikor már majdnem forr, habverővel keverjük a többihez. Tegyük fel a gázra, és folyamatosan kevergessük. Forrás után, még 5 percig főzzük. Majd hűtsük ki.
Csokimáz: a csokit olvasszuk fel néhány csepp tejjel. Tegyünk egy lábasba 2 darab tojássárgáját, 2 evőkanál cukrot, és 1 evőkanál lisztet, majd 1 pohár forró tejet. Ebből is főzzünk sűrűbb krémet, de ne hagyjuk teljesen felforrni. Tegyük bele a vaníliás cukrot, adjuk hozzá a csokit, és öntsük egy kerámiatálba. Hagyjuk kihűlni.
A krémet töltsük habzsákba, és annak a segítségével töltsük meg a golyókat. Tálalásnál öntsük le csokimázzal.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Profiterol
Hozzávalók
Profiterol
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
Amikor jól eldolgoztuk a tojásokat, habzsákba töltjük és sütőpapírra kis halmokat nyomunk. 250 fokon, 10-15 percig sütjük.
Krém: 1 darab tojássárgája, 1 evőkanál cukor, 1 evőkanál liszt, 1 pohár tej.
A cukrot keverjük el a sárgájával. Tegyük bele a lisztet is. Melegítsük fel a tejet, amikor már majdnem forr, habverővel keverjük a többihez. Tegyük fel a gázra, és folyamatosan kevergessük. Forrás után, még 5 percig főzzük. Majd hűtsük ki.
Csokimáz: a csokit olvasszuk fel néhány csepp tejjel. Tegyünk egy lábasba 2 darab tojássárgáját, 2 evőkanál cukrot, és 1 evőkanál lisztet, majd 1 pohár forró tejet. Ebből is főzzünk sűrűbb krémet, de ne hagyjuk teljesen felforrni. Tegyük bele a vaníliás cukrot, adjuk hozzá a csokit, és öntsük egy kerámiatálba. Hagyjuk kihűlni.
A krémet töltsük habzsákba, és annak a segítségével töltsük meg a golyókat. Tálalásnál öntsük le csokimázzal.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?