Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Krémes Mini Profiterol

viszobence receptje https://www.sutnijo.hu/profil/10874-viszobence
Krémes Mini Profiterol
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Égetett tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Profiterolok , Egyéb sütemények

Hozzávalók

A tésztához

  • 70 g étolaj
  • 70 g víz
  • 70 g búzaliszt (BL 55)
  • 2 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
  • 1 csipet só
  • 1 csipet kristálycukor
  • fél tasak Dr. Oetker Sütőpor

A vaníliás krémhez

viszobence viszobence receptje

Elkészítés

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 210°C-ra. Egy lábasba öntjük a vizet, a sót, a cukrot, az olajat, és felforraljuk. Ha forr, beleszórjuk a lisztet, és folyamatos keverés mellett addig tartjuk a tűzön, amíg el nem válik az edény falától (ez a resztelés). A keveréket szedjük át egy másik edénybe, és robotgéppel magas fordulaton kezdjük habosítani, miközben egyenként csurgassuk bele a tojásokat. Miután az összes tojás belekerült és a sütőpor is, egy teljesen sima, egynemű masszát kell kapjunk. A masszát szedjük sima csöves nyomózsákba, és szilikonos sütőpapírral fedett tepsibe nyomjunk belőle kis halmokat, 4 cm-re egymástól. Mivel gőzös sütőtérre van szükség az égetett tészta sütéshez, egy permetezővel fújjunk bőségesen vizet a kinyomott halmokra. Körülbelül 15 perc alatt süssük aranybarnára a fánkokat, majd kisütés után tegyük félre őket. Sütés közben ne nagyon nyitogassuk a sütőajtót, mert különben a tészta összeesik.
A Házi Krémes krémporhoz adjuk a keményítőt, a vaníliacukrokat és a habfixálót, majd a tejjel a csomagoláson leírtak szerint elkészítjük. A kész krémet 30 percre hűtőszekrénybe tesszük dermedni.
Ez idő leteltével, a krémet csillagcsöves nyomózsákba töltsük. A kihűlt fánkocskák tetejét éles késsel levágjuk, ha szükséges egy kicsit kimélyítsük és az üregekbe krémet töltünk, majd visszatesszük a tetejüket. Az így elkészített profiterolokat porcukorral vagy forró csokoládéval leöntve tálaljuk.

Tálalás

15-18 db

Javaslatok, alternatív elkészítés

A profiterolnak számtalan változata ismert. Gyakorlatilag bármilyen krémmel tölthető, és bármilyen szósszal kínálható.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!