Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Jeges gyümölcs-bomba

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha

Hozzávalók

kb. 15 adaghoz

  • 40 g cukor
  • 2 evőkanál víz
  • kb. 1 kg görögdinnye
  • 1 őszibarack vagy nektarin
  • 2 kajszibarack
  • 2 evőkanál limelé vagy citromlé
  • 1 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Citromhéj
  • 150 ml gyömbér üdítő

Ezenkívül

  • kb. 125 g áfonya (fekete áfonya), málna vagy más bogyós gyümölcs
  • fa nyárs
  • kb. 500 ml gyömbér üdítő

Elkészítés

Előkészítés:

A cukrot és a vizet egy kis edényben felfőzzük, amíg a cukor fel nem oldódott, majd lehűtjük. A dinnyét hasábokra vágjuk, eltávolítjuk a magokat, feldaraboljuk, és 500 g-ot kimérünk belőle. A barackot vagy nektarint és a kajszibarackot megmossuk, kimagozzuk, és darabokra vágjuk.

Elkészítés:

1. A gyümölcsdarabokat keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és az egészet pürésítjük. A gyümölcsmasszát formába tesszük és 3-4 órán keresztül fagyasztjuk, közben időközönként villával átkeverjük.

2. A bogyókat szemezzük, megmossuk, és a nyársra húzzuk. A többi bogyós gyümölcsöt a még egyszer átkevert gyümölcsmasszával együtt poharakba szétosztjuk és a gyömbér üdítővel felöntjük. Gyümölcsnyársakkal és vastag koktél-szívószállal tálaljuk.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Mini gyümölcsös pálcikás jégkrém:
A gyümölcs-limonádé keveréket jégkocka tartóba öntjük és lefagyasztjuk. Mielőtt a jég teljesen megszilárdulna, jégkrém pálcikát dugunk bele, és az egészet egyben lefagyasztjuk.

Jeges muffin (cupcake):
A gyümölcsmasszát 6 darabos szilikon muffin-formába tesszük és lefagyasztjuk. A maradék gyümölcsmasszát a fentiek szerint feldolgozzuk.

Görögdinnye helyett használhatunk sárgadinnyét is.

Elkészíthetjük a gyümölcs-bombákat málna üdítővel vagy más ízesítéssel is.

A gyümölcs-bombák természetesen fagyaszthatók.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!