Receptek



Kategória: Hűsítő édességek , Sütés nélküli finomságok
Másodlagos kategória: Fagylaltok , Egyéb sütés nélküli finomságok
Elkészítés
Előkészítés:
A cseresznyét megmossuk, kimagozzuk, és kis darabokra vágjuk.
Előkészítés:
A hideg tejet keverőedénybe öntjük. Hozzáadjuk a fagylaltport és konyhai robotgéppel (habverő) a legalacsonyabb fokozaton röviden elkeverjük, majd 3 percig a legmagasabb fokozaton felverjük. Belekeverjük a cseresznyét. A fagylaltkrémet fagyálló edénybe tesszük, befedjük és -18 OC-on legalább 4 órát fagyasztjuk.
Díszítés:
A fagylaltot tálalás előtt kb. 10 perccel szobahőmérsékletre tesszük. A fagylaltot adagoljuk, és tetszés szerint díszítjük.
Javaslatok, alternatív elkészítés
Cseresznye helyett keverhetünk a fagylaltba nagyon apróra vágott vagy pürésített epret vagy cukrozott málnát.
A fagylaltot, ha 4 adagra osztjuk és így fagyasztjuk, akkor elegendő a 2-2,5 órás fagyasztás.
Vélemények
Még nem érkezett vélemény!