Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Észbontó puncs fagylalt

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Észbontó puncs fagylalt
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Hűsítő édességek , Sütés nélküli finomságok
Másodlagos kategória: Fagylaltok , Egyéb sütés nélküli finomságok

Hozzávalók

kb. 4 adaghoz

Elkészítés

Előkészítés:

A kimért mazsolát 1 teáskanál aromával meglocsoljuk, majd állni hagyjuk.

Elkészítés:

A kimért hideg tejet és a tejszínt egy magasfalú keverőedénybe öntjük és hozzáadjuk a fagylaltport.
Konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton a krémállag eléréséig,
kb. 3 percig keverjük. Belekeverjük a mazsola nagy részét (néhány szemet díszítésnek félreteszünk) és a krémet fagyálló edénybe tesszük, lefedjük és legalább 4 órát fagyasztjuk.

Díszítés:

A fagylaltot tálalás előtt kb. 10 percre szobahőmérsékletre tesszük. Adagoljuk és a maradék mazsolával díszítjük.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Durvára tört nápolyival, vagy rumos kókuszgolyóval is tálalhatjuk.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!