Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Észbontó puncs fagylalt

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Észbontó puncs fagylalt
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Hűsítő édességek , Sütés nélküli finomságok
Másodlagos kategória: Fagylaltok , Egyéb sütés nélküli finomságok

Hozzávalók

kb. 4 adaghoz

Elkészítés

Előkészítés:

A kimért mazsolát 1 teáskanál aromával meglocsoljuk, majd állni hagyjuk.

Elkészítés:

A kimért hideg tejet és a tejszínt egy magasfalú keverőedénybe öntjük és hozzáadjuk a fagylaltport.
Konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton a krémállag eléréséig,
kb. 3 percig keverjük. Belekeverjük a mazsola nagy részét (néhány szemet díszítésnek félreteszünk) és a krémet fagyálló edénybe tesszük, lefedjük és legalább 4 órát fagyasztjuk.

Díszítés:

A fagylaltot tálalás előtt kb. 10 percre szobahőmérsékletre tesszük. Adagoljuk és a maradék mazsolával díszítjük.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Durvára tört nápolyival, vagy rumos kókuszgolyóval is tálalhatjuk.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató